Zelenski açıkladı: Bahmut’u savunmaya bitmeme edeceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, generallerine, çatışmaların sürdüğü Bahmut kenti amacıyla fikirlerini sordu. Zelenski, “Generaller cevap verdi: Geri çekilmeyin ve sağlamlaştırma yapın. Bu düşün oybirliğiyle desteklendi” dedi.

Ukrayna Büyüklük Başkanı Zelenski, Donetsk ve Luhansk bölgeleri arasında kâin ve stratejik dideban adına değerlendirilen Bahmut kentine ilişkin açıklama yaptı. Dağ çatışmaların bitmeme ettiği kenti savunmaya bitmeme edeceklerini belirten Zelenski, “Bugün Genelkurmay toplantısında, aracısız hem Khortytsia komutanı General Syrskyi’ye hem bile Başkumandan Zaluzhny’ye Bahmut bölgesi hakkındaki, ricat ya da şehri savunup takviye etme üzerine fikirlerini sordum. Gelişigüzel iki general birlikte geri çekilmeyin ve berkitme yapın dedi. Bu kuruntu oybirliğiyle desteklendi. Apayrı tıpkısı düşünce bildiren olmadı” dedi.

“VAZGEÇİLEBİLİR BİR BÖLGEMİZ YOK”

Zelenski, Ukrayna’nın hiçbir bölümünün ‘vazgeçilebilir bölge’ olarak görülmediğini vurgulayarak, “Ukrayna’nın infirak edilebileceği söylenebilecek tek parçası namevcut. Savaşçılarımızın direncinin ve kahramanlığının göz ardı edileceği tek Ukrayna siperi yok. İşgalciyi herhangi bir yerde, Ukrayna amacıyla akıbet verdiği temas yerde yok ediyoruz. Bahmut, Donbas savaşı süresince en nazik sonuçlardan birini veriyor. Ukrayna’nın temas tarafını savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Vakti geldiğinde ülkemizin değme şehrini ve köyünü özgürleştireceğiz” diye konuştu.

Share: