Zahmetli polisin kapanla yakaladığı tilki, doğaya salındı

Tekaüt polisin kapanla yakaladığı tilki, doğaya salındı

Huy Esirgeme ve Milli Parklar 6. Kesim Müdürlüğü ekiplerine konfirmasyon edilen tilki, kontrol ve muayenesi yapıldıktan sonradan doğaya salındı

ANTALYA Antalya’üstelik 1 yıldır değişik noktalarda çiftliklere dadanıp yüzlerce tavuğu temizlik eden ve mütekait polisin ‘Battal Gazi’ filminden esinlenerek yaptığı kapanla yakalanan tilki, Huy Siper ve Milli Parklar 6. Havza Müdürlüğü ekiplerine konfirmasyon edildi. Muayenesi ve kontrolleri yapılan tilki, ekiplerce doğaya salındı. Zor polisin kafesteki tilkiye söylediği sözler ve ırlamak nakaratları, izleyenleri güldürmüştü.

Muratpaşa ilçesi Güzeloba ve Ekincilik mahallelerinde akıbet 1 yıldır çiftliklerde tavukların temizlik edildiği bilgisini düzlük zahmetli polis güçleri memuru Saadettin Öncel, sonuç adına geçtiğimiz dönem ayrımsız arkadaşının çiftliğinde birlikte benzeri şekilde haddinden fazla sayıda tavuğun katil edildiğini öğrendi. Bunun üstüne elan ilkin ‘Battal Gazi’ filminden esinlenerek yaptığı kapanını arkadaşının çiftliğine götürücü Öncel, tavuk eti koyarak beklemeye başladı. Geçtiğimiz bölüm gece saatlerinde gene tıpkı çiftliğe mevrut tilki, kapana girerek yakalandı.

“Köpekleri oyalayıp tavukları mideye sıyırmak namevcut”

Saadettin Öncel’in, yakaladığı tilkiye önceki ırlamak nakaratları sılamış, ardından “Öyle iki, üç tilkiyle gelip köpekleri oyalayıp tavukları mideye indirmek yok. Elbette bire bir çağ ben sizi yakalarım demiştim. Seni ormana sürgüne göndereceğiz. Burada senin hayat alanın kısıtlı. Seni ormana göndermesek, burada ya birisi öldürecek evet dahi zehirleyecek. Karnın aç olduğunu söyleseydin beslerdik. Tavuk, andavallı, köpek doğrusu besliyoruz, seni üstelik beslerdik. Yapacak bire bir şey yok, senin doğanda tavuk aşındırmak, bizim üstelik doğamızda hayvan sevgisi var” sözleriyse güldürmüştü.

Doğaya salındı

Tilkinin yakalanmasının arkası sıra Öncel, durumu Doğa Dulda ve Milli Parklar 6. Havza Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ekipler belirtilen adrese gelip tilkiyi konfirmasyon alarak muayenesini gerçekleştirdi. Dosdoğru olan tilki, ekiplerce doğaya salındı.

Share: