Fethiye’de vergi operasyonu: 6 yaşama tutuklandı

Fethiye’da algı operasyonu: 6 yaşama tutuklandı

MUĞLA – Muğla’nın Fethiye ilçesinde idrak operasyonunda gözaltına alınan, aralarında CHP’li Belediye Divan üyesinin kardeşi ve Fethiye Belediyesi personelinin da bulunduğu 14 kişiden 6’sı çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethiye’de kaçak yapılara kazı haiz kamyonların, idrak karşılığında taharri noktasından geçişini sağladıkları gerekçesiyle CHP’li Belediye Meclisi üyesinin kardeşi, polis ve belediye personelinin dahi aralarında olduğu 14 nahoş planlı operasyonla gözaltına alındı. Kayaköy Mahallesi girişinde oluşturulan güvenlik noktasından kamyon başına vergi verilerek yasa dışı geçişine cevaz edildiği, antrparantez Turunçpınarı büyüklük ve Karagözler Mahallesinde de halkın kullanımına tahsisli koylarda usulsüz yapılaşmanın olduğu, çıkması ihtimale ümran barışından yararlanmak adına kamu görevlilerince planlı tutanaklara kazanç karşılığında etki edildiği yönünde ihbar ve bilgiler alınması konusunda Fethiye Cumhuriyet Altını Başsavcılığınca olayla ait sormaca başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin tespitine yönelik 3 kamer ustalık ve fiziksel strateji uygulandı. Şüphelilerin banka adisyon hareketleri adese altına alınırken, hikmet sahiplerinin ifadelerine başvuruldu. Elde edilen delillerde içlerinde Fethiye Belediyesinde görevli 3 polis memuru ve 1 belediye işçisi kalkmak için toplamda 14 kaba Cumhuriyet Altını Başsavcılığı’nın talimatı konusunda Muğla İl Güven Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Fethiye ilçesi, Muğla, Kocaeli ve İstanbul illerinde yapılan senkronik cerrahi müdahale ile gözaltına makbuz. Şüphelilerin ikametlerinde kontrol yapılarak yanlışlık delillerine ahali konuldu.

6 gönül tutuklandı

Gözaltına alınan 14 isim emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye atıf edildi. Adliyeye atıf edilen şüphelilerden; O.Y., Ş.A., G.A. ve S.K. savcılıkça serbest bırakıldı. Bilge karşısına çıkartılan 10 kişiden; A.K., A.Y., Y.A. ve G.G. adli arama neredeyse serbest bırakılırken, A.Y., E.Y., İ.G., M.M., Ö.D. ve S. G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Share: