Yollar göle döndü, ağaçlar devrildi! Antalya’da baran ve fırtına, hayatı tevakkuf noktasına getirdi

Meteoroloji 4’üncü Mıntıka Müdürlüğü’nün uyarısının peşi sıra Antalya’da, dün akşam ezanı saatlerinde baran başladı. Site merkezinde tün saatlerinde etkisini zait yağışla birlikte sıkıntı aktif oldu. Fırtına dolayısıyla çöp konteynerleri ve ağaçlar devrildi. arada sırada etkisini zait baran zımnında dahi birçok noktada akarsu birikintisi oluştu, başta sürücüler doğmak için vatandaşlar pres anlar yaşadı.

ŞEMSİYELER YIRTILDI

Fırtınanın etkisi ile Konyaaltı Caddesi’ndeki deniz boyu şeridi, dev dalgalara teyit oldu. Sahildeki kumsal işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı. Boyu bazen 5-6 metreyi aşan dalgalar, kıyı şeridine vurdu. Dalgaları izlemeye gelenler o anları çökertme telefonlarıyla görüntüledi. Ak Yel nedeniyle sahile defineciler üstelik atak etti. Ellerinde elektronik dedektörlerle dalgaların aşındırdığı sahilde yaya zer kayıt arayanlar, rüzgara ve yağmura aldırış etmedi.

SAKLIKENT’E KAR YAĞDI

Antalya’nın zirvesi olarak tanıdık Saklıkent Kayak Merkezi’ne birlikte önceki kar yağdı. Kayak merkezi, dakikalar ortamında beyaza büründü. Meteoroloji 4’üncü Kesim Müdürlüğü verilerine göre sonuç 24 saatte Nişan ilçesine 65,5, Muratpaşa’ya 55,5, Serik’e 42 kilo yağış düştü. Rüzgarın hızı ise Kumluca’da 71,3, Kemer’de 66, Konyaaltı’nda 60 kilometreye büyüklüğünde ulaştı. Antalya’da hayatı menfi etkileyen baran ve fırtınanın akşam ezanı saatlerine büyüklüğünde etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

ISPARTA VE BURDUR BILE ETKİLENDİ

Isparta ve Burdur’da baran hareketli oldu. Isparta’da bildirme aşkın yağmur metrekareye 50,2 kilo ile Davraz Kayak Merkezi’nde ölçüldü. Isparta site merkezinde ise metrekareye 5 kilo yağmur düştü. Genişlik faziletkâr rüzgar hızı Isparta Azmak Milli Parkında 102,3 kilometre, Isparta merkezde 46,8 kilometre ölçüldü.

Burdur’da bildirme fazla yağış 65,5 kilogram ile Köşe Karacaören’da ölçüldü. Genişlik faziletkâr rüzgarın hızı ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü’nde 87,1 ve Burdur merkezde 41,8 kilometre ölçüldü. Sıkıntı ve kuvvetli yağışın hele doğu ilçelerinde aktarılma süresince devam etmesi bekleniyor.

Share: