Antalya’da yağmur ve fırtına, hayatı durma noktasına getirdi

ANTALYA’da geri geceleyin yağmurla gelişigüzel faal olan hızı 60 kilometreyi sabık fırtına, hayatı karşıt etkiledi. Şehrin birçok noktasında ağaçlar devrildi. Konyaaltı sahilindeki kumsal işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı, ışıklı direkler devrildi. 5-6 metreye ulaşan dalgaları tutkun olmak isteyenler sahile atak etti.

Meteoroloji 4’üncü Havza Müdürlüğü’nün uyarısının arkası sıra Antalya’da, geçkin akşam ezanı saatlerinde baran başladı. Kent merkezinde akşam saatlerinde etkisini zait yağışla birlikte sıkıntı faal oldu. Sıkıntı nedeniyle çöp konteynerleri ve ağaçlar devrildi. bazı bazı etkisini artıran yağmur dolayısıyla üstelik bir nice noktada akarsu birikintisi oluştu, ilkin sürücüler tevessül etmek amacıyla vatandaşlar print anlar yaşadı. Fırtınanın etkisi ile Konyaaltı Caddesi’ndeki periferi şeridi, dev dalgalara konfirmasyon oldu. Sahildeki deniz hamamı işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı. Boyu kimi vakit 5-6 metreyi aşan dalgalar, yaka şeridine vurdu. Dalgaları izlemeye gelenler o anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Ak Yel zımnında sahile defineciler dahi akış etti. Ellerinde elektronik dedektörlerle dalgaların aşındırdığı sahilde bilgisiz kızıl yük arayanlar, rüzgara ve yağmura aldırış etmedi.

SAKLIKENT’E KAR YAĞDIAntalya’nın zirvesi namına tanıdık Saklıkent Kayak Merkezi’ne dahi önce kar yağdı. Kayak merkezi, dakikalar ortamında beyaza büründü. Meteoroloji 4’üncü Toprak Müdürlüğü verilerine göre serencam 24 saatte Nişan ilçesine 65,5, Muratpaşa’ya 55,5, Serik’e 42 kilogram yağmur düştü. Rüzgarın hızı ise Kumluca’da 71,3, Kemer’birlikte 66, Konyaaltı’nda 60 kilometreye büyüklüğünde ulaştı. Antalya’da hayatı huysuz etkileyen baran ve fırtınanın akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor.ISPARTA VE BURDUR BILE ETKİLENDİ Isparta ve Burdur’da baran enerjik oldu. Isparta’da genişlik aşkın yağmur metrekareye 50,2 kilo ile Davraz Ski Merkezi’nde ölçüldü. Isparta site merkezinde ise metrekareye 5 kilogram yağış düştü. Yeryüzü efdal rüzgar hızı Isparta Azmak Milli Parkında 102,3 kilometre, Isparta merkezde 46,8 kilometre ölçüldü.

Burdur’da genişlik aşkın yağış 65,5 kilo ile Bucak Karacaören’de ölçüldü. Yeryüzü yüksek rüzgarın hızı ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü’nde 87,1 ve Burdur merkezde 41,8 kilometre ölçüldü. Sıkıntı ve kuvvetli yağışın alelhusus maşrık ilçelerinde dönme boyunca bitmeme etmesi bekleniyor.

Share: