YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 22 rektör Kastamonu’da bire bir araya ati

Yükseköğretim Oturmuş (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 22 rektörün katılımı ile Kastamonu’birlikte “Bölgesel Kalkınma Odaklı Darülfünun Ziyareti” programı düzenleneceği bildirildi.

Kastamonu Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Ekincilik ve Rustik Kalkınmayı Terviç Kurumu Başkanı Dr. Muhammed Adak, YÖK Icra Oturmuş Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da katılacağı programda ihtisaslaşma misyonu üstlenmiş 22 üniversitenin rektörü ve ilgili rektör yardımcılarının “Lehçe Kalkınma Odaklı Üniversite Ziyareti”nde tıpkısı araya geleceği belirtildi.

Yarın yapılacak ruh toplantısı sonrasında Özvar’ın Kastamonu Üniversitesi Senatosu’na katılacağı aktarılan açıklamada Özvar’ın öğrencilerle bile bir araya geleceği tabir edildi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın görüşlerine saha sunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Darülfünun Ziyareti programının Kastamonu’bile yapılmasından dünya mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz Ormancılık ve Gusto Turizmi sahasında ihtisaslaştı. Ormancılık ve Zevk Turizmi alanlarında ihtisaslaşan üniversitemizde akademisyenlerimiz yoluyla sunulan eğitimlerle gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. İhtisas odaklı çalışmalarda inovasyon ve son odaklı işler yürütüyoruz. Böylesine balaban tıpkı programın üniversitemiz aile sahipliğinde düzenlenmesinden âlem son etap bahtiyar ve gururluyuz. Gelişigüzel konuda Üniversitemizi cesaretlendiren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Share: