Yeniden Zenginlik Partisi Umumi Başkanı Erbakan’dan İsveç’e reaksiyon

Yeniden Bol Bolamat Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılma girişimine ilişkin “Bu gösteriyle ilişik İsveç devletinin, hükümetinin muktezi izinleri vermiş olması ayrıca iri benzeri skandaldır.” dedi.

Partisinin “Anadolu Buluşmaları Programı” kapsamında Kırşehir’e gelen Erbakan, seçme zaman akıllıca işlerin yanında, yanlışların dahi karşısında olduklarını belirterek ülke problemleriyle ilgili hazırladıkları hal önerilerini içeren kitapçıkları 81 ile gönderdiklerini söyledi.

İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’in yakılma girişimine değinen Fatih Erbakan, şöyle bitmeme etti:

“Bu gösteriyle ilişkin İsveç devletinin, hükümetinin vacip izinleri vermiş olması antrparantez balaban bir skandaldır. Hakeza haddi aşan, kelimelerle anlatım edilemeyecek bire bir gösteri, bir eylemle tiksinme suçu işleniyor. Buna da İsveç devleti cevaz ediyor. Bu noktada Mili Görüş’ün 50 senedir ortaya koyduğu söylemlerin ve çizginin haklılığı bu olayda bire bir yol elan ortaya çıkmıştır. Rahmetli Erbakan Hoca’mızın ‘Bu Avrupa’dan bize aynı yararlı gelmez, kapısında beklemeyi bırakalım.’ sözlerini harcama ederken bir bölük insanlar bunu hafife alıyordu. Bu zihniyetten, bu kafadan Türkiye’ye, İslam alemine, milletimize ayrımsız faydalı gelmesi olabilir değil.”

Erbakan, 6’lı masanın, Budun İttifakı’nın sunma acul savunucularının de ümidini kestiği aynı noktaya geldiğini istikbal sürerek “Geçtiğimiz günlerde tek eş rejimi diye niteleyerek eleştirdikleri iktidara, Cumhur İttifakı’nın karşısına 7’li kayırıcı reislik sistemi getirmeye kalktılar. 6 pasaj masadaki genel başkandan halkın seçtiği cumhur reisi cevaz takanak, onlardan icazetname alıp aynı girişim atabilecek. Bazıları buna ‘7 kocalı Hürmüz modeli’ dediler. Tığ o büyüklüğünde müstakbel gitmedik ama kayırıcı cumhurbaşkanlığı sistemi dedik. Böyle aynı sistemle el alınabilmesi, icraat yapılabilmesi gibi mü?” diye niteleyerek konuştu.

Erbakan, daha bilahare Yeniden Zenginlik Öğür Kırşehir İl Başkanlığını konuşma ederek balkondan vatandaşlara hitap etti.

Share: