Yapılmalı mı yapılmamalı mı? Kılıçdaroğlu, seçimlerle ait akıbet sözünü söyledi

Türkiye, bire bir taraftan balaban felaketin yaralarını sarmaya çalışırken benzeri taraftan dahi 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğini konuşuyor.

“ERTELEMENİN AKILLA BAĞDAŞIR YÖNÜ BULUNMAYAN”

Konuyla ait gözlerin çevrildiği CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Istinkâf Etmek Öztürk’e verdiği röportajda seçimlerin ertelenmesine yunak bakmadıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Demin Esas kategorik ve ortadayken yani meydanda hükümranlık varken ‘çarpışma halinde bile seçimlerin ertelenmesine ancak TBMM karar verebilir’ derken, ortada savaş bulunmayan. Imdi 21. yüzyıldayız seçimleri ertelemenin akılla mantıkla bağdaşır yönü namevcut. Bunun ortaya atılmasının Erdoğan’ın, ‘Bana tıpkı sene elan ant verin’ söyleminden mi kaynaklandığını bile doğrusunu isterseniz birlik yerine çıkarmak tür değil. Namına bu ülke 20 sene verdi. Bundan Sonra 20 sene böylelikle ülkenin geldiği çözme çıplak” dedi.

ARINÇ, SEÇİMLERİN ERTELENMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Eski TBMM Başkanı, YANLIŞSIZ Öğür kurucularından Bülent Arınç ise geçtiğimiz günlerde seçimlerin ertelenmesi gerektiğini belirtip “Izzet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına umar olmasına odaklanması amacıyla seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu aynı tercih değil zarurettir. Anayasanın 78. maddesini gelecek sürerek seçimlerin takkadak savaş sebebiyle ertelenmesinin gibi olduğunu söyleyenlere yegâne cevap tam olacaktır: Olur, bu hâkimiyet var ama anayasalar kutsi metinler değillerdir, hukuki metinlerdir. parlamento temas ant esas maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir.” ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİ: BIRICIK GÜNDEMİMİZ CANLARIMIZI NASIL ENKAZDAN KURTARACAĞIMIZ

Bu açıklamanın peşi sıra REÇETE Partisi ve İYİ Fırka yetkilileri seçimlerin vaktinde yapılması gerektiğini belirtmişti. Gözlerin çevrildiği DOĞRU Fırka hesabına ise Sözcü Ömer Polat konuşmuştu. Çelik açıklamasında şunları söylemişti: “Şu anda biz canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Şu anda tığ yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Seçimle ait herhangi bir molekül konuşmayı çokça hatalı buluruz. Tek şekilde doğru bulmayız. Bugün tek gündemimiz var. Bu canlarımızı zahir kurtarırız. Bu yaraları şüphesiz sararız. Dışarıda evsiz artmış vatandaşımızın beraberinde olmaya bittabi devam ederiz. Bu afetle verdiğimiz mücadeleyi sahadan hiç ayrılmadan elbette sürdürürüz… Onun dışında seçme ya birlikte bambaşka bire bir şeyin konuşulması söz konusu da değil. Cenazelerimizi defnederken, gaileli insanımıza erbap çıkarken hakeza tıpkısı şeyi hiçbir şekilde konuşmayız. Bu cins konuşmaların da bizimle tıpkı ilgisi yoktur.”

Share: