YANLIŞSIZ Fırka Grup Başkanvekili Usta Ünal, Kahramanmaraş’ta konuştu Açıklaması

DÜRÜST Öğür Grup Başkanvekili Uz Ünal, “Zaman The Independent’den The Guardian’a, New York Times’a, Wall Strett Journal’a kadar Recep Tayyip Erdoğan ile ait nazik liderliği, küresel hal kapasitesi ile ilgilendiren övgüler yazılıyor ama bunlar sevinmiyor.” dedi.

Ünal, Elbistan ilçesini ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ayrımsız araya geldi.

Daha sonraları ilçede inşaatı devam eden KYK sıkıntılı inşaatında incelemelerde bulunan Ünal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi, partisinin kaymakamlık teşkilatıyla benzeri araya geldi.

Ünal burada yaptığı konuşmada, muhalefetin 1980 ve 1990’ların reklamını yaparak o dönemi görmeyen gençleri kandırmaya çalıştığını söyledi.

YANLIŞSIZ Öğür iktidarları dönemi öncesinde ülkenin ağır sıklet sıkıntılar yaşadığını, 11 yılda 10 hükümet değiştiğini anlatan Ünal, şöyle konuştu:

“1970’i ego hatırlıyorum, hep bu arada hatırlayalım gayda kuyruklarını, mazot kuyruklarını tüpleri zincirlerle birbirine bağlar oraya bırakır öyle giderdik. Köyden traktörle gelirdik şehrin önünde sıraya girerdik. Tamam 1980’lere geldik ne değişti? Bir husus değişti mi? Biraz Turgut Özal ile umutlandık, az buçuk canlandık, heyecanlandık amma 1990’lar geldiğinde ne oldu? 1990’ları bile hatırlayalım. 28 Şubat’ları hatırlayalım. 1991 ile 2002 ortada 11 yılda bu ülkede 10 hükümet değişti. Bu hükümetleri niçin deviriyorlardı? Bu hükümetleri ki deviriyordu? Devletin topladığı her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu o getiri kimin cebine gidiyordu? Kavim kuvvet olmayınca kim iktidar oluyordu? Şimdi 20 seneden beri budun iktidar millet. O yüzden bunlar bu büyüklüğünde rahatsızlar. Peki 1950-60-70-80-90’larda bizim psikolojimiz nasıldı? ‘Böyle gelmiş böyle gider’ diyorduk, bire bir şeylerin değişeceğine inanmıyorduk. Sonra 14 Ağustos 2001 haset Recep Tayyip Erdoğan daha çok ‘Artık Türkiye’birlikte tek şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. O günden sonra Türkiye’de hiçbir özdek eskisi kabilinden olmadı.”

SELIM Tümen iktidarları döneminde eski tam sıkıntıların çözüme kavuşturulduğunu zaman günün sorunlarıyla uğraş edildiğini aktaran Ünal, eksiksiz dünyanın tıpkısı küresel ekonomik daralmadan geçtiğini hatırlattı.

Ünal, budun olmanın, tasada ve sevinçte çabucak olmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bunlar bu milletin hangi sevincini paylaştılar? Ne üzüntüsünü paylaştılar? Adnan Menderes’in 1957’da yaptığı müşavere ile bugünün tek farkı namevcut. Menderes 1957’üstelik ‘bunlar bu ülkenin ne muvaffakiyetinden sevinme duldular?’ diyor. ‘Ne okşayıcı icraata sevindiler’ diyor. O gün sevinmiyorlardı bugün birlikte sevinmiyorlar. Domestik ve milli araba yapıyorsunuz sevinmiyorlar, doğalgaz buluyorsunuz sevinmiyorlar, Semavi Vatan’üstelik Türkiye’nin haklarını koruyorsunuz sevinmiyorlar, Türkiye dünyanın krizini çözüyor sevinmiyorlar, terörle mücadelede sükse kazanıyorsunuz sevinmiyorlar. Bugün The Independent’den The Guardian’a, New York Times’a, Wall Strett Journal’a büyüklüğünde Recep Tayyip Erdoğan ile ilişik balaban liderliği, toptan çözüm kapasitesi ile ait övgüler yazılıyor amma bunlar sevinmiyor. O yüzden bunların yalanlarına, bunların karaca propagandasına, bunların alelhusus 1980’i 1990’ı yaşamamış gençlerimize söyledikleri yalanlara izin etmeyelim.”

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıldan beri bu ülkeyi ayağa dercetmek üzere gecesini gündüzüne kattığını ifade ederek, vatandaşlardan pahal propagandalara kulak vermemelerini ve desteklerini sürdürmesini istedi.

Daha sonraları ilçedeki eğitimcilerle bire bir araya gelerek gerekseme ve sıkıntıları dinleyen Ünal, ardından rustik Çiçek Mahallesi’hangi geçerek burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Share: