Vali Besili Milas’ın muhtarlarını dinledi

Muğla Valisi Orhan Yağlı Milas ilçesinde muhtarlar ile ayrımsız araya geldi. Muhtarlar çalışmaları üzerine bilgelik verirken, ihtiyaçlarını Vali Tavlı’ya ilettiler.

Muğla Valiliği Envestisman İzleme ve Eş Güdüm Başkanlığının eğitimden sağlığa ihtiyaç mahsus değme alanda Muğla’ya bindi olduğunu belirten Ilbay Orhan Tavlı, şimdiye kadar Milas’ın 60 mahallesinde parke taşı çalışması yapıldığını, mahallelerin ihtiyacına göre parke taşı çalışmalarının bitmeme edeceğini söyledi.

Ilbay Yağlı, Milas’ta 6 arkeolojik kazı çalışmasında aralarında Kazı Bilimci, Tekellüm Tarihçisi, Restoratör, Mimar kabil ehlihibre personelin ve kazı işçilerinin olduğu 100’ün üstünde personelin istihdamının 12 kamer boyunca desteklendiğini söyledi. Milas’ın ruz ve kültür turizmine yardım sunulduğunu tabir eden Ilbay Orhan Yağlı, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının ayrıca Milas’ta hesaplı tarımsal projeleri da desteklediğini söyledi.

Devletin yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarına yönelik hizmetlerinin sonuç yıllarda henüz de arttığını söyleyen Vali Orhan Yağlı, Karı ve Toplumsal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Toplumsal Teavün ve Dayanışma Vakfı’nın sahada aileleri ülfet ederek gerekseme sahibi aileleri belirleme ettiğini ve devletin şefkat elini uzattıklarını belirterek muhtarlardan mahallelerindeki gerekseme sahibi aileleri takkadak iletmelerini, ihtiyaç sahibi ailelere devletin daha çabuk erbap çıkmasına miftah olmalarını istedi.

Konuşmaların peşi sıra, mahalle muhtarları kortej alarak, mahalleleriyle ait gerekseme, talep ve önerilerini dile getirdiler. Toplantının sonunda ayrımsız değerlendirmede bulunan Vali Orhan Gödeş, dile getirilen gerekseme istek ve önerilerin olanaklı olan genişlik bodur sürede çözüme kavuşturulması üzere gayret gösterileceğini vurguladı. – MUĞLA

Share: