CHP’li Sarıbal: “Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi, çiftçinin bütçesi değil”

CHP Bursa Saylav Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin, çiftçinin bütçesi olmadığını savundu.

Sarıbal, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin TBMM Traksiyon ve Bütçe Komisyonunda görüşüldüğünü anımsattı.

Bir ülkenin, ecnebi şirketlerin egemenliğine gıdasını, beslenmesini teslim edemeyeceğini vurgulayan Sarıbal, ” Türkiye, öz besin güvencesini, gıda güvenliğini kişi olanaklarıyla sağlayabilmelidir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin dar olduğunu öne süren Sarıbal, şöyle devam etti:

“Bu bütçe, çiftçinin bütçesi değil. Bu bütçe, iktidarın uyguladığı kırdan kente toprak kayması heveslendirme fail bütçedir. Yeniden çiftçinin malını mülkünü kıymak için ortaya konmuş bire bir bütçedir. Bu bütçe, ‘Türkiye üretmesin, hepsi tüketsin’ diyen, tüketiciyi yönlendiren benzeri bütçedir. Bu bütçe enflasyonun sürekli olacağı benzeri bütçedir. Bu bütçe, tarım alanlarının tahminî 23 milyon dekarın hacizde olduğunu ve haczin bitmeme etmesini sağlayıcı ayrımsız bütçedir. İthalat bütçesi ve dış alım lobilerinin bütçesi olduğunu kesin bir şekilde ifade edeyim.”

Toplantıya, CHP Mersin Ağacı Mebus Cengiz Gökçel, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Antalya Saylav Işıklı Özer ve CHP Edirne Saylav Okan Gaytancıoğlu üstelik katılarak, Ekincilik ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişik değerlendirmelerde bulundu.

Share: