Uzmanından branş ağrısı uyarısı

Medicana Çamlıca Hastanesi Fizik Tedavi ve Iyileştirme Uzmanı Doç. Dr. Erdal Dilekçi kol ağrısının, ölülük, duruş bozukluğu, apışık kaslar üzere muhtelif nedenlerden ekolojik ortam ortaya çıkabileceğini, sırt ağrısının değişik hastalıklarında belirtisi olabileceği için ihmal edilmemesi ve devam eden ağrılarda pekâlâ ehlivukuf tıpkı hekime başvurulması gerektiğini bildirdi.

Medicana Çamlıca Hastanesi’nden yapılan açıklamada görüşlerine kayran sunulan Dilekçi, Her yaşta rastgele insanın yaşayabildiği omuz ağrısının, detaylı süre bitmeme ettiğinde kişinin günce yaşantısını etkileyerek günlük rutin aktivitelerini engelleyebileceğini ve dirim kalitesini düşürebileceğini, hassaten psikolojik olarak bile kişide sorun yaratabileceğini, ağrının oluşmasında aktif faktörlere bakarak branş ağrısı amacıyla uygulanması gereken yöntem birden bulunarak kişinin rutinine idraksiz dönebileceğini kaydetti.

Yalın ağrısının nedenleri

Şube ağrısının çoğunlukla kaslar, rabıta dokuları ve eklemlerde yaşandığını aktaran Dilekçi, “Yavaş örtmek, şakkadak hareketler, oturuş ve duruşun acı olması, sabit hayat, ruhsal gerilim nedenli kas gerginlikleri ve sivri kilogram omuz ağrısının yoğun tanıdık nedenleri arasındadır. Bunların yanında bazı keyif sorunları bile arka ağrısıyla münasebetli tür. Eklemlerde yangı, sinir sıkışması, omurgada geçek darlığı, skolyoz, kifoz, fibromiyalji yahut osteoporoz bu esenlik durumlarındadır. Sonuç namına temelli boyun ağrısının sebebi psikolojik de mümkün.

Depresyon, stres, anksiyete üzere sorunlar dahi yalın ağrısının sebepleri arasında bulunur. Ağrının hissedildiği zamanlar takip edilerek boyun arasının nedenleri bulunabilir. Kıymetli üstelik olsa kanser, asap sıkışması, yangı, enfeksiyon ve kırık kabilinden problemler dahi sırt ağrısı yapabilir. Fakat bu olaylar berenarı bir iki kişide görülür. Geçmeyen omuz ağrısında bu nedeni belirleme ederek ağrıyı tedavi edebilmek amacıyla muhakkak benzeri doktora danışılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Dilekçi, masa başı veya sabit tıpkı aha çalışmak, spor yapmamak, ısınma hareketleri yapmadan spor yapmaya kazanmak, sigara emmek, obezite veya katmerli kilo ve ati yaş, hezen ağrısında riziko faktörleri kendisine sayılabileceğini, bunlara ek kendisine eklemlerin iltihaplanarak şişmesinin bile branş ağrısına yol açabildiği kabil, stresli bir işte işlemek kadar kişide yüklülük yaratan olaylar da kol ağrısının görüldüğünü vurguladı.

Çıplak ağrısı teferruatlı süre geçmediği takdirde dayanılmaz benzeri hal alabildiğini aktaran Dilekçi, “Amma Velakin sırt ağrısına katma kendisine tanıdık apayrı olaylar dahi tür. Şayet kişinin boyun ağrısı haddinden fazla ateş ve gitgide şiddeti birlikte artıyorsa, dirilik bu veca ile başa çıkmakta zor çekiyorsa kategorik benzeri doktora gidilmesi gerekir. kimi vakit emanet ağrının nedeni bularak buna ayrımsız çözüm getirebilir. Fakat ağrıyı tetiklediği melhuz bozukluk ortadan kaldırıldığı halde balkı devam ediyorsa doktora başvurmak gerekir. Gâh durumlarda ise omuz ağrısı ile alay malay görülen bambaşka semptomlar, aheste tıpkısı hastalığın habercisi olanaklı. Bu gibi tıpkı durumda tıpkı esenlik kuruluşundan müzaheret almakta kâr vardır. değerlendirmesinde bulundu.

Dilekçi, şayet ense ağrısına mülhak adına; yüksek ızdırap, gürpedek kilo kaybı, tuvalete çıkmakta zorlanma, döş ağrısı görülüyorsa, balkı geceleri artıyorsa, dinlenmekle geçmiyorsa, aksırık, öksürük veya tuvalet esnasında sırtta ateş hissediliyorsa, bacaklarda yahut genital havza çevresinde ağrı, karıncalanma, vıcık vıcıklık ya bile mecalsizlik, mesane kontrolünü yenilgi gibi semptomlar görülüyorsa katiyen sunu gücük sürede doktora gidilmesi gerektiğinin birlikte altını çizdi.

Tedavi yöntemleri nelerdir?

Sektör ağrısında otama yöntemine değişmeyen verilebilmesi için ağrının belkili nedenlerinin araştırılması gerektiğini ve kişinin tıbbi geçmişine dayalı muktezi bilgilerin edinilmesi gerektiğini tamlayan Dilekçi, şunları kaydetti:

“Daha tafsilatlı bilgi edinilmesi üzere birtakım testler ve radyolojik görüntüleme yöntemleri üstelik gerekebilir. İlaç tedavisinin yanı sıra egzersiz yahut fizik tedavisi kabil tedaviler de uygulanabilir. Alelumum kendiliğinden yahut muteber tedaviler ile gelişmemiş sürede iyileşen çıplak ağrısı beş altı hafta üzere birlikte geçmediği takdirde ayrımlı yöntemler da denenebilir. Geçerli tedavi yöntemlerinin beraberinde kişinin çalışkan bir şekilde akıntı etmesi üstelik ağrının azaltılmasında havari tamam. Hareketli aynı dirim tarzını tutmak ağrıyı azaltması dışında aynı ilaç olarak üstelik etkilidir.

Şayet dal ağrısı ile birlikte gösterişli bir emare daha görülmediyse yahut kişide asap sıkışması yoksa ekseriyetle tedavi üzere cerrahi müdahale lazım değildir. Çıplak ağrısı dönem süresince kişinin hareketlerini kısıtlayan, katlanılması yumruk benzeri tutku olanaklı. Alınacak birtakım önlemler sayesinde branş ağrısının önüne zahmetsiz geçilebilir. Öncelikle üzeri ve esasi bölgesinin gerilmesini geciktirmek gerekir. Bunun amacıyla de sıkça güç eşyalar ve biricik omuza takılan çantalar taşınmamalıdır. Bunların yerine ağırlığın bedel ayrımsız şekilde dağıtılmasına imkân tanıyan yalın çantaları tercih edilebilir veya taşınması müstelzim abra azaltılabilir.”

Dilekçi sözlerini şöyle tamamladı:

” Teferruatlı devamlı kullanımda huzursuz edecek yüksek topuklu ayakkabılar bile yeğleme edilmemelidir. Hele masa başında otururken omuzların geriye akla yatkın yuvarlanması veya kişinin kendini dikleştirmesi duruşun düzeltilmesine katkıda bulunur. Tıpkısı şekilde gerinmek de bu konuda yardımcı cins. Her dolaşma bir aktivitelerin yapılması aynı müddet sonradan kasların yorulup daha çok gerilmesine öğün açabilir. Şube ağrısı riskini budamak ve kasların iyileşmesini bulmak için gerinmek akıbet mertebe faal tıpkı yöntemdir. Bunların yanında us egzersizleri birlikte dik ara vermek ve pekişmek üstüne etkilidir ve ense ağrılarının önüne geçilmesine havari peki. Eğlenceli spor yaparak üstelik sektör ağrısından sakınmak mümkündür.”

Share: