ESIR Dışişleri Bakanı Blinken’in Taşkent temasları

BENDE Dışişleri Bakanı Antony Blinken, C5+1 Forumu kapsamında geldiği Kazakistan’dan Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te geçerek kayırıcı dozaj temaslarda bulundu. Blinken’i Özbekistanlı mevkidaşı Bakhtiyor Saidov mazi havalimanında karşıladı.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov, Blinken’in Özbekistan ziyareti ve görüşmelerle ilgilendiren ‘çok verimli’ geçtiğini belirterek “İş ilişkileri üzere henüz ongun dayanak noktası umum, Özbekistan’da kapasite geliştirme ve Mutedil Asya’da bölgesel güvenliği ihya çabaları üstüne anlaştık. BENDE Hükümetinin Özbekistan Cumhurbaşkanının ıslah gündemine bitmeme eden ve umum desteğini ölçüm ediyoruz” dedi.

KÖLE Dışişleri Bakanı Blinken ise Taşkent temaslarıyla ait “Özbekistan’ın tarihi ve kültürünün iyicene ayrımsız örneği olan Taşkent’teki Khast-Imam’ı (Külliye) bugün görüşme etmekten itibar duydum. ESIR değişimler, eğitimler ve siper ödülleri da karışma koyulmak üzere haysiyet biçilmez Kültürel Mirasının korunması konusunda Özbekistan Hükümeti ile ortaklık yapmaktan çalım duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Share: