Türkiye’de sağlık turizmi, verilen cesamet teşvikleriyle gelişiyor

Antalya’da planlı Sağlık Turizm Fuarı (Trust Antalya Hospital Exhibition), sağlık ve medikal turizm sektörlerindeki yayın ile hizmetleri yabancı alıcılarla buluşturuyor.

Belek Turizm Merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen fuara Rusya, Ilımlı Asya, Arap ve Avrupa ülkelerinden almaç firmalar katılıyor.

Fuarda, yabancı alıcılarla prestijli hastaneler, diş, tombul çağa klinikleri, saç teşrinievvel merkezleri, katmerli oteller, bedii, tanılama merkezleri, laboratuvarlar, termal turizm merkezleri ve esenlik turizmi firmaları beyninde görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Tecim Bakanlığı Afiyet ve Seyahat Hizmetleri Ofis Başkanı Tarık Aksoy, buradaki konuşmasında, Türkiye’nin keyif turizminde şanlı benzeri destinasyon olduğunu söyledi.

Afiyet alanında Türkiye’nin altyapısı, hekimleri ve imkanlarıyla yarar sahibi olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

“Devletimiz keyif turizmini yaklaşık 10 yıldır esas sektörler arasında belirlemiş durumda. Arsıulusal pazarı incelediğimizde koca destinasyonlardan, rakip ülkelerden 50 bitirme fazla ve 10 ikmal daha çeşitlilikte firmalarımıza bindi verdiğimizi görüyoruz. Bu rakamlar gösteriyor ki sağlanan desteklerle esenlik sektörü gelişiyor.”

Türkiye’nin esenlik turizmi alanında 2022’bile 4 bilyon dolar seviyesinde ayrımsız hacme ulaştığını anlatan Aksoy, verilen destekler ve kullanılmamış çalışmalarla bu rakamları daha bile yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Özel Hastaneler ve Keyif Kuruluşları Derneği (OHSAD) Umumi Sekreteri Doktor Tasavvur Baran ise hususi hastanelerin sıkı dışında yatırımlar yapmaya başladığını ve mikro dışı hasta sayısının gelişigüzel geçen zaman arttığını belirtti.

Hekim Çokluk Kınay de sağlık turizmindeki yer koskocaman unsurun nitelik ve eşit rekabeti olduğuna dile getirerek, “Bu işi çok bol yapıyoruz. Sağlıkta sunu ucuzu satmaya çalışmayalım. Verdiğimiz hizmetin karşılığını almasını bilelim. Bize haşat olduğu için değil, işi en bereketli yaptığımız amacıyla gelsinler ve gelirken yaptığımız işi üstelik arz iyi fiyata sattığımızı bilerek gelsinler.” diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra fuarda yılın ödülleri sahiplerine verildi.

Share: