Muğla ruzname haberi… Datça’da apart binası anaokulu öğrencileri amacıyla ücretsiz kiralandı

Muğla’nın Datça ilçesinde Ilçe, anaokulu öğrencileri için 2022-2023 terbiye tedris yılında bedelsiz apart kiraladı.

Datça Kaymakamlığı himayelerinde, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve velilerin katkılarıyla, Emecik Mahallesi’ndeki Iştiyak Apart Sardunya binası o bölgede kıpırdak anasınıfı öğrencileri amacıyla 2022-2023 Eğitim Bilimi Tedris yılında kullanılmak için bedelsiz kiralandı.

Datça Kaymakamı Mesut Sürücü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Milli Terbiye Bakanlığının ekol öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğini hatırlamak amacıyla karye ve bir yerleşme yerlerinde temel sınıfı açılmasına ilişkin yapılan düzenlemeyle bölgedeki ilkokul binasının düzenlenmesine karar verildiğini söyledi.

Okul öncesi çocukların yararlanmasına makul hale getirilmesi üzere yapılacak tadilat ve tamiratın tafsilatlı devir alacağı üzere böyle bir formül düşündüklerini anlatım fail Çoban, çocuklarımız bu vesileyle eğitim bilimi öğretimden kafasız kalmayacaklarını dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Başar bile yapılan çalışmayla çocukların günlük 40 kilometrelik gezi yapmasının önüne geçtiklerini anlattı.

Bu durumun minik öğrencilerin gelişimini ters etkileyeceği taşımanın de ailelere kibar olacağını ayn önünde bulundurduklarını de dile getiren Başar, bu nedenle böyle bire bir formül geliştirdiklerini anlatım etti.

Durumdan oldukça kıvançlı olan veliler de Kaymakam Güdücü, İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Başar ve uray çalışanlarına teşekkürname etti.

Share: