TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERASINDA

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 260 kişinin hayatını kaybettiği, 30 bin 297 kişinin ise yaralandığı orak ayı ayında meydana gelen ve mobese kamerasına yansıyan trafik kazalarının görüntülerini paylaştı.

Emniyet Umumi Müdürlüğü Gidiş Geliş Başkanlığı, temmuz ayında meydana mevrut trafik kazalarından Adana, Burdur, Hatay, İzmir, Kütahya, Malatya, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Tunceli üstelik mobese kameralarına yansıyan görüntüleri paylaştı. Gidiş Geliş Başkanlığı verilerine bakarak orak ayı ayında, Türkiye genelinde 213’ü kişioğlu, 18 bin 693’ü yaralanmalı, 22 bin 857’si hasarlı tutmak için toplam 41 bin 763 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 30 bin 297 güç yaralandı, 260 birey da hayatını kaybetti. Yılın önceki 7 ayında gidiş geliş kazalarında ölenlerin sayısı 1180’e artık. Orak Ayı ayında yer çok kaza gidiş geliş kazası, İstanbul’da oldu. İstanbul’da anatomi, yaralanmalı ve maddesel hasarlı toplanmış 4 bin 503 ilçe meydana geldi, bu kazalarda 10 hayat hayatını kaybetti. İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa takip etti. Sunma birkaç kazanın yaşandığı şehirler ise Ardahan, Bayburt ve Hakkari oldu. Temmuzda 19 bin 254 sürücü dahi alkollü yerine çevirgeç kullanırken yakalandı. Denetimlerde 1 milyon 661 bin 318 trafik cezası uygulanırken, 108 bin 676 çevirgeç ise trafikten menedildi.

Öte yandan trafik kazalarında bildirme kalın görülen çoban hataları, şöyle sıralandı

‘Araç hızını sefer, albeni ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kenar boğaz ve kaplamanın sıkı olduğu yerlerde intikal önceliğine uymamak, abdestbozan strateji ve tahrifat kuralına uymamak, arkadan çarpma, ahit kurallarına uymamak, kırmızı çırağ veya görevlinin dur işaretinde durmamak, anahtar giremez gidiş geliş işareti kâin yerlere soldurmak, sâri ve ekol geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş üstünlüğü bölmek, alkollü adına açkı buyurmak, lüks müstacelen anahtar gidermek, geçme yasağı olan yerlerden görevlendirmek ve hatalı şekilde yahut yasak olan yerlere otopark etmekö



Share: