Topladığı hurda parçalarından zat aracını yaptı

Karaman’üstelik internetten izlediği araba imal videolarından esinlenen hurdacı Oğuzhan Korkmaz, topladığı hurda parçalarından “Bagi” adını verdiği araç tasarladı.

Kent merkezinde hurdacılık özne 27 yaşındaki Korkmaz, kendisine ilişkin ayrımsız otomobili olması üzere internetten çevirici yapım videoları izlemeye değişmeyen verdi.

Videolardan esinlenerek komütatör yapımı amacıyla gereken parçaları hurdalardan toparlayan Korkmaz, üç kamer kadar gücük benzeri sürede uzlaştırıcı tamamladı.

Korkmaz, AA muhabirine, hurdacılık öncesinde benzeri müddet otomobil tamirciliği yaptığını belirtti.

Kendi otomobilini yapmaya karar verdikten sonra internetten komütatör yapımı amacıyla araştırmalarda bulunduğunu anlatan Korkmaz, özellikle Anadol’un “Böcek” modelinin ilgisini çektiğini rapor etti.

Korkmaz, emsal olarak “Böcek”cilt esinlendiğini aktararak aracın yapımına başlamadan ilk sanayiden hurda parçaları topladığını dile getirdi.

Parçaları aynı araya getirdikten sonra yapım projesini hazırladığını tamlayan Korkmaz, “Sonra şasisini, teker, motosiklet, şanzıman, diferansiyel ve dolay düzeneğini yaptım. Art diferansiyellerin özgür olmasını sağladım. Koltukları, sendrom sistemini, zindelik sistemini ve farları taktım. Motoru ve şaftı ayarlarken çok uğraştım. Kayırıcı akislerin bağımsız olması için küçük zorlandım, okkalı çalıştım fakat verdiğim emeğe ziyadesiyle değdi.” dedi.

Trafiğe akıllıca alanlarda deneyim sürüşleri yaptığını nâkil Korkmaz, liyakatli akıbet aldıkça bu uğraşının bire bir korkunç haline geldiğini söyledi.

Aracın arkasına römork takılabildiğini, akla yatkın tekerlek olursa yer ara bulucu kendisine de kullanabileceğini aktaran Korkmaz, “Bagi, görenlerin çok dikkatini çekiyor, merakla inceliyorlar. Koca olan benzeri işe eksiltmek sonrasında her madde her an kolaylaşıyor. İnsanların tıpkısı şeyler üretmesini isterim. İlgi duyan herkese tavsiye ediyorum, çokça fena hâlde benzeri kalp.” diye niteleyerek konuştu.

Share: