AK Partili Keşir: “Haddinden Fazla aşkın girişimci kadınımız var”

AK Öğür Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Kadınlarla Şişman Türkiye Amacında” projesi çerçevesinde Malatyalı kadınlarla buluşan DÜRÜST Öğür Genel Biçim Eş Kolları Başkanı Ayşe Keşir “Tığ istiyoruz kim kadınlar öz işini kursun, girişimci olsun” dedi.

YANLIŞSIZ Parti Genel Kalıp Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, ‘Kadınlarla Balaban Türkiye Önünde’ projesi amacıyla geldiği Malatya’birlikte düzenlenen bir dizi film programa katıldı. Malatya Nikah Sarayı’nda DÜRÜST Öğür MKYK üyeleri ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, Milletvekili Ahmet Çakırdoğan, Büyükşehir Belediye Reisi Selahattin Gürkan, AK Fırka İl Başkanı İhsan Âdem, Doğru Tümen Malatya İl Eş Kolları Başkanı Hırslı Pelitoğlu’nun katıldığı programda STK temsilcileri ile kahvaltıda benzeri araya mevrut Keşir, elan sonraları Kongre ve Ekin Merkezine geçerek partili kadınlarla buluştu. Programlarda mütekellim Keşir, DÜRÜST Tümen’nin kuruluşundan bu yana kadınların kalkınmadaki gücüne mümin ayrımsız öğür olduğunu söyledi. Kadının kalkınmadaki gücü konusunda aynı proje akdetmek istediklerini nâkil Keşir, “Anadolu’da özellikle kamu kurumlarının TKDK, tarım ve değişik kurumların kadınlara verdiği zait çalışmalar var. Bu desteklerin yeterince bilinmediğini gördük ve istedik ki daha çok avrat malumatlı olsun ve bunlardan faydalansınlar. Bunun için yer toprak dolaşıyoruz. İlin yereldeki yetkilileriyle konuları anlattırıyoruz. Bu destekleri alıp işini kurmuş öncü kadınlar var gelişigüzel ilde. O kadınlarla da toplumu tanıştırıyoruz kim onlar afi bir olsunlar ve girişimcilikte bulunacak kadınlara hem güdeleme sağlasınlar hem dahi öncü olsunlar” dedi.

Projenin 81 ilde aktif kül kadınları kapsadığını kaydeden Keşir, “Malatya bizim 78’inci ilimiz, 81 ilde planladık projeye ise önceki Hakkari ile başladık. Bu toplantıyı hemen burada yapmıyoruz. Şişman ilçelerde teşkilatlarımız yapmaya devam ediyor. Biz istiyoruz kim her mahallede rastgele ilçede bundan sonra karı desteklerden malumattar olsun. Müracaat etsin, işini kursun, girişimci olsun. Hem öz ekmeğini çıkarsın hem dahi eskimemiş istihdam alanları açsın. Esasta çokça müteşebbis kadınlar var. Çağ paneli üretiyorlar, benzetim cihazları, dış satım fail tüvana hanımlar var. Süfli girişimlerle başlayıp balaban rakamlara vasıl dış satım eden sağlam haddinden fazla kadın var. Onlar bu ülkenin alp kadınları, nazik Türkiye hayalinin yollarını döşeyen alp kadınlar” diyerek konuştu. – MALATYA



Share: