Temeli ferda atılıyor! Ankara-Kayseri ulaşım süresi 7 saatten 2 saate düşecek

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Şimendifer Hattı’nın temeli ferda atılıyor. Böylelikle 7 saat olan Ankara-Kayseri muvasala süresi, hattın devreye girmesiyle 2 saate inecek.

Ankara-Yerköy-Kayseri Acul Tren Hattı’nın temeli erte atılacak. Iblağ ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye, 142 kilometre uzunluğundaki hattın esas atma törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu’nun katılması bekleniyor.

Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri beyninde yapılacak Yerköy-Kayseri efdal standartlı demir hat, tamamlandığında Ankara-Sivas Faziletli Aceleci Demir Yolu ile bütünleşmiş olacak.

Koşa hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattın devreye girmesiyle bulunan konvansiyonel çipo yoluyla 7 saat olan Ankara-Kayseri ulaşım süresi 2 saate inecek.

2003-2020 döneminde yılda ortalama 134 kilometre tutmak amacıyla toplanmış 2 bin 149 kilometre demir hat yapıldı. Bakanlık marifetiyle başlatılan demir yolu seferberliğiyle 91 bin 194 kilometre konvansiyonel anne tarz, 1213 kilometre hızlı tren hattı kalkmak için bütün 12 bin 803 kilometre olan kâin demir hat ağına ekleme adına 357 kilometre konvansiyonel esas dalan, 3 bin 515 kilometre çabuk şimendifer hattı çalışmaları devam ediyor, 6 bin 682 kilometre ayrıca ise araştırma–proje çalışmaları yapılıyor. (AA)

ANASAYFAYA GÖSTERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Share: