Gaziantep’te halk ekmek üretimi ve satışı başladı

Gaziantep’te, vatandaşların akla yatkın fiyata savuşturmak tüketmesi amacıyla ahali ekmek üretimine ve satışına başlandı.

Vali Davut Gül, beraberindeki Büyükşehir Şehremini Fatma Şahin ve İl Milli Yetişek Müdürü Yasin Tepe, GAHİB Halıcılık ve Aut Ticaret Mesleki ve Beceri Rum Lisesi’ne kurulan savmak üretim tesisini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Gül, gazetecilere, meslek liselilerin hayatın temas alanında olduğunu söyledi.

Son yıllarda patika liseleri öğrencilerinin gelişimi hesabına çeşitli iş yürütüldüğünü rapor fail Gül, şunları kaydetti:

“Şu zaman bulunduğumuz ekol binası adeta bire bir üretimevi gibi ve atölyeler açık, kalifiye ve çok temiz. Ürettiğimiz ürünleri satışı üstüne sorunumuz vardı. Sağlıklı olsun Büyükşehir Şehremini Fatma Şahin, bununla ilişik cümle kurdu ve ürettiğimiz ekmekleri satmayı garantiledi. Tığ okulumuzda öğrencilerimizle, öğretmen ve yordamlı öğreticilerimizle temiz şekilde savuşturmak üretip Büyükşehir Belediyesine teyit ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ise öz tesis zincirleri içerisinde bunun satışını planlıyor.”

Fatma Atmaca ise Milli Yetişek Bakanlığınca iz liselerinde savuşturmak üretimine ilişik protokol imzaladıklarını hatırlatarak, üretime ve satışlara başladıklarını belirtti.

Meslek liselerinin önemine dikkati calip Şahin, şöyle devam etti:

“Savmak esas azık üründür. Gıda enflasyonunu yaşandığı dünyada bildirme şanlı değişebilir savsaklamak. Mektepli, usta öğreticilerimizin, hocalarımızın yer birinci sınıf un ve arz hijyen şekilde ürettiği ekmeği alıyoruz ve hayata geçirdiğimiz ‘Haydi’ adlı ve şehrin 120 noktasına konumlandırılan büfe sistemiyle ve talimli personelle dağıtımını yapıyoruz. Daha nitelikli ekmeği henüz akla yatkın maliyette ve elan akla yatkın fiyata ulaştıracağız. Atlatmak üretimini artırarak vatandaşımızın paketlemek ihtiyacını karşılayacağız. Geçmiş önceki ekmekleri dağıttık ve erdemli tıpkısı sevinme var.”

“Günce 50 bin Ekmek Üretimi İş Birliği Protokolü” kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin üreteceği ekmeklerin şehremaneti tarafından kurulan, mahalledeki kadınların işleteceği 110 umum atlatmak as noktasında makul fiyatla tüketiciye ulaştırılması amacıyla çalışmalar başlatılmıştı.



Share: