Telefona çağrıştırmak hayat süresini kısaltıyor

KUL’deki Buck Enstitüsü vasıtasıyla yapılan bir araştırma telefon ekranlarına tafsilatlı müddet bakmanın hem göze hem üstelik sair organlara zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Uzmanlar ürün sinekleri üzerinde yapılan incelemede ekran ışığına henüz az maruz kalanların henüz tafsilatlı yaşadığı belirlendi. Uzmanlar bu tuhaf ışıkların ince vadede koca bedeninde hasar yarattığını duyurdu.

Ekranlara ince süre bakmanın gözde iltihaplanmaya etken olabileceğini açıklanan malumat insanları, gözlerin daim dış dünya ile etkileşim halinde olduğunu ve muafiyet savunma sistemlerinin elan aktif olduğuna ilgi çekti.

Araştırmayı yürüteç Profesör Doktor Pankaj Kapahi, “Bilgisayara ve telefon ekranlarına detaylı süre yaklaşmak ve çerağ kirliliğine maruz dikilmek sirkadyen düzenini bozuyor. Gözün bağışıklığına uymazlık veriyor ve görmenin ötesinde bedenin düşüncesiz kalanına ve beyne hasar veriyor” dedi.

Uzmanlar, göz sağlığı ile umumi esenlik ortada sargı olduğuna dikkat çekti. Selen insanları ekranlara ayrıntılı müddet bakmanın hayat süresini kısaltabileceğine de aksan yaptı.

Listeye özen: Arz çok radyasyon bilisiz 10 fikirli telefon!

 

2021’üstelik telefonda 318 milyar an konuştuk

 

Share: