Limited şirketlerin umumi asamble kararları elektronik ortamda alınabilecek

Bakanlığın genel ağ sitesinde yer kayran duyuruya göre, bağırsak ticaret işlemlerinin dijitalleştirilmesi çalışmaları kapsamında MERSİS üzerinden elektronik ortamda planlı amal genişletiliyor.

Bakanlığın dijital transformasyon çalışmaları kapsamında sunduğu hizmetlere tıpkı yenisi elan eklendi. Türk Ticaret Kanunu’nun limited şirketlerde umumi kurul kararlarının aceleci şekilde alınabilmesini amaçlayan sirküler (elden dolaştırma) yoluyla karar ahiz uygulaması MERSİS üzerinden devreye alındı. Bu sayede limited şirketlerde genel kurul kararlarının elektronik ortamda hızlı, dümdüz ve tehlikesiz aynı şekilde alınabilmesi imkanı getirildi.

Uygulama sayesinde ortaklardan herhangi biri MERSİS’ten hazırlayacağı karar taslağını elektronik imza ile imzalayıp gayrı ortakların görüşüne sunabiliyor, diğer şürekâ da değişik zamanlarda sisteme girerek esasen elektronik imza ile değişmeyen üzerindeki görüşlerini somutlaştırabiliyor ve umumi asamble kararı alınabiliyor.

Ayrımlı ülkelerdeki ortaklar değişmeyen alabilecek

Aplikasyon ile özellikle ortakların fiziken bir araya gelmesi imkanının bulunmadığı durumlarda, kararlar şipşak alınabilecek. Böylece ortakların değişik ülke ve şehirlerde bulunmaları karar alınmasına bariyer dokuma etmeyecek.

Duyuruya göre, ülkede aceleci, gösterişsiz ve güvenli bir ticari düzlem organizasyon ika hedefi doğrultusunda teknolojinin sunduğu imkanlardan bilistifade, hizmetleri sayısal ortama taşıma ve aksiyon insanlarına elan iyi bakım sunmayı amaçlayan çalışmalara devam edilecek.

Share: