TBMM Başkanı Şentop ve Icra Vekili Özer öğretmenlerle benzeri araya geldi

TBMM Başkanı Şentop ve Vekil Özer öğretmenlerle tıpkı araya geldi

ANKARA – Türkiye Iri Budun Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Milli Eğitim Bilimi Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerle bire bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop ve Vekil Özer, 24 teşrinisani Öğretmenler Günü zımnında 81 ilden mevrut öğretmenleri Birinci Divan’te kabul etti. Şentop, Öğretmenlerin akseptans edildiği Birinci Sedir binasının 102 sene geçmiş Türk milletinin fedakarlığıyla ve şişman çabalarıyla açıldığını anımsatarak, “Bu binanın divan olarak kullanılmasına karar verildiğinde çatısı ve kiremitleri yoktu. İnsanlar, evlerinin çatısından söküp getirdikleri kiremitlerle bu binanın çatısını yaptılar. Elektrikli aydınlatmalar çalıştırılamadığı üzere kavara kahvehaneden alınıp getirilmişti” dedi.

“Başkanımız Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu düşündürücü haset birlikte yaşayalım istedim”

Bir Numara Sedir binasının içerisinde kâin sıraların okullardan getirildiğini anımsatan Şentop, “Sizleri burada ağırlamamızın bildirme oylumlu sebebi ise güçlenmiş olduğunuz sıralar. Bu sıralar zaruret içerisindeki, savaştan eskimemiş kullanılmış milletimizin öğretmenleri ve öğrencileri aracılığıyla Ankara sokaklarından taşınarak Meclis binasına getirildi. Siz öğretmenlerimizle gelişigüzel o tarihi, o şuuru birlikte hissedelim, meslek sıralarından oluşuk meclisimizde bir araya gelelim, millet mekteplerinin açıldığı ve önce Sedir Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günü gelişigüzel yaşayalım istedim” diye niteleyerek konuştu.

“Öğretmenlik, akşam eve gelince üzerinden çıkarılan benzeri elbise değildir”

Öğretmenlik mesleğinin, dokunduğu hayata alnaç veren özel tıpkı çığır olduğunu tamlayan Şentop, “O büyüklüğünde hususi tıpkı meslektir kim, yalnız hisse senedi olsun diyerek yapılmaz. Akşam Ezanı eve gelince üzerinden çıkarılan ayrımsız elbise değildir. Tamamıyla sizinle hareketli, ölene kadar sizinle hayat dolu bağdır, tabiiyet bağıdır. Eğitim tedris faaliyetinin hedefine uygun gerçekleşmesi üzere muhtemelen unsurların ve etkenlerin olması gerekir. Bunlar; bilgi, feraset, demet ve sevgidir. İnsan hayatını iyiye doğru değiştirme gücü, öğretmenlerimizi başka kül meslek sahiplerinden ayırmaktadır. Zira bütün meslekler öğretmenlerin önündeki ekol sıralarından geçmektedir” ifadelerini kullandı.

Şentop, 1984 yılından itibaren eli kanlı PKK terör örgütünün martir ettiği öğretmenleri rahmetle anmayı bile unutmadı.

Öğretmenler haftasında terör saldırılarında hayatını kaybeden öğretmenlerin hüznünü taşıdıklarını tamlayan Milli Yetişek Bakanı Mahmut Özer, Karkamış’ta ve İstiklal Caddesi’ndeki yıldırı saldırılarında şehit olan Ayşenur ve Iştiyak öğretmenle gelişigüzel görevi başında şehit olan birlik öğretmenleri rahmetle anarak konuşmasına başladı.

“Fedakar öğretmenlerimiz geleceğin mimarı olan gençlerimizi esermek üzere gecelerini gündüzlerine katıyorlar”

19,1 milyon öğrencinin bulunduğu ve 1,2 milyon öğretmenin görev yaptığı yetişek sistemi nüfusunun çoğu ülkenin nüfusundan fazla olduğunu tamlayan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu fedakar öğretmenlerimiz geleceğin mimarı olan gençlerimizi iaşe etmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Kül öğretmenlerimize bu emeklerinden belde minnettarız. Şüphesiz cumhuriyetin bir numara yüzyılında bugünlere gelmemizdeki genişlik nazik katkıyı, nadir öğretmenlerimiz verdiyse Cumhurbaşkanımızın andıran zamanda açıklamış olduğu Türkiye vizyonuna cemaat gençleri da aha bu öğretmenlerimiz yetiştirecek. Bizler sakır sakır demeden umum eğitim camiamızla çalışarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aziz milletiyle birlikte çok canlı, becerikli, elden kalkınmış ayrımsız devlet değil; ayrımsız zamanda birlik dünyaya merhameti, barışı, insanlığı öğreten aynı devlet doğmak uğrunda elimizden mevrut birlik çabamızı harcama edeceğiz.”

Programın açım konuşmalarının arkası sıra Icra Vekili Özer, TBMM başkanı Şentop’a resim hediye sunma etti. Ödül takdiminin arkası sıra ise TBMM Başkanı Şentop ve Vekil Özer, öğretmenlerle birlikte ajanda fotoğrafı çektirdi.

Share: