Kış yaklaştığını hissettiriyor! Hava Bilgisi 4 mıntıka amacıyla sağanak ve fırtına uyarısı yaptı

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü vasıtasıyla yapılan serencam değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı düzlük düzlük çokça bulutlu, Gün Doğusu Akdeniz, Itidalli ve Maşrık Karadeniz kıyıları, Şark Anadolu’nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Niğde, Kayseri, Artvin, Muş, Bitlis, Van, Diyarbakır ve Siirt çevreleri ile Kırklareli’nin yaka, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin domestik atılmak amacıyla boğanak ve kayran yer gök curcunalı boğanak yağışlı geçeceği durum ediliyor.

Hava sıcaklığında balaban benzeri uymazlık olmayacağı, alelumum sezon normalleri civarında seyredeceği durum ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden belli belirsiz, arada bir ilımlı kuvvette, Marmara, Veli ve Garp Akdeniz’in bağırsak kesimlerinde akva, Marmara ve Kuzey Iye’de kimi vakit bodur sürekli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın Marmara ve Iye bölgeleri ile Batı Akdeniz’in çöz kesimlerinde kuvvetli, Marmara ve Yıldız Iye’de bazı bazı gelişmemiş devamlı sıkıntı (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar kadar yaşanabilecek olumsuzluklara cebin müdebbir ve titiz olunması gerekmektedir.

İLLERE BAKARAK GELGEL DURUMU

İSTANBUL: 20°C Parçalı ve çok bulutlanmış, fasılalı boğanak yağışlı

ANKARA: 18°C Parçalı bulutlanmış

İZMİR: 26°C Modüler ve bir iki bulutlanmış

ADANA: 30°C Modüler ve haddinden fazla bulutlu, öğle saatlerinde çöz kesimleri ile akşam ezanı saatlerinden sonraları il geneli sağanak ve gök gürültülü boğanak yağışlı

ZONGULDAK: 18°C Modüler ve çok bulutlu

TRABZON: 21°C Parçalı ve çok bulutlu, fasılalı boğanak yağışlı

ERZURUM: 17°C Modüler ve çokça bulutlanmış, öğle saatlerinden sonradan bora yağışlı

DİYARBAKIR: 26°C Modüler düz vadi çokça bulutlanmış, öğle vakti saatlerinden bilahare bora ve asuman ses sağanak yağışlı

Share: