Tarihin arz iri haber sızıntısı

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ DUYUM SERVİSİ

Hong Kong gazetesi Sing Tao Daily ve Reuters News’in haberine göre, Çin’in Şanghay kentindeki amme güvenliği yetkililerinin veri tabanından 1 milyar kişinin ferdî bilgilerinin sızdırdığı ortaya artık.

Sing Tao Daily, bunu tarihin arz şişman selen sızıntısı namına aktardı. Yetkililer sızıntıyla ilişkin vukuf vermekten kaçınırken halkın fasit olduğu belirtiliyor. Basında sâdır haberlere göre, “China Dan” adlı aynı internet kullanıcısı 30 Haziran’da milyarlarca beşer, bulunak, tevellüt yeri, kimlik belgesi ve cep telefonu numarası, sabıka kaydı ve milyarlarca tıbbi kaydı sızdırdı. İnternette yazdım, “Bu verileri 200.000 dolara satacağım” dedi. Antrparantez eski vaziyetler ve ihbarcılarla ilişik bilgilerin birlikte elinde olduğunu paylaştı.

YETKİLİLER SUSKUN

Çin Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Zhao LijianJaoli Dien, “Bilmiyorum. Değerlendirme yapmaktan kaçınacağım” dedi. İlgili bilgiler daha çok çevrimiçi olarak görüntülenemese birlikte yetkililer, telefon dolandırıcılığına ilgi edin ve zatî bilgileriniz paylaşmayın şeklinde uyarılarda bulundu.

Marifet ihlalleri yüzdelik 14 arttı

 

Twitter, Elon Musk’ın veri talebini akseptans etmeye hazırlanıyor

 

Malezya’da kanıt: Milyonlarca şahsi bilgelik 10 bin dolara satıldı

 

Kullandığımız çalışmalar ne verilerimize erişiyor?

 

Share: