Stabil Lokumcu Davasının Ertelenmesinin Ardından Lokumcunun Avukatı Sercan Aran: “Önümüzde Aynı Kol Çevik Kuvvet ve Onların Amirleri Var. Fakat, Bu…

GÜRKAN DEMİRTAŞ

Öğretmen Sağlam Lokumcu’nun; Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde Artvin’in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması zımnında kalp krizi geçirerek hayatını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkındaki yargılamanın bugün yapılan duruşmasının peşi sıra Lokumcu’nun avukatı Sercan Aran, süreci değerlendirdi. Aran, “Yıllardır hak mücadelesi veriyoruz bu davada asıl sorumlular yargılansın diyerek. Fakat, önümüzde tıpkısı kol enerjik bukağılık ve onların amirleri var. Ancak, bu emri verenler şu anda yargılanmıyor. Lokumcu davasında doğruluk arayışımız ve mücadelemiz bitmeme edecek” dedi.

Öğretmen Mukavim Lokumcu’nun; Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın başvekil olduğu dönemde Artvin’in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp aksesi geçirerek hayatını yitirmesi ile ilişik 13 polis hakkındaki yargılamanın sekizinci duruşmasında, çarkıt CHP Artvin Mebus Yüksel Çorbacıoğlu ve mevcut CHP Artvin Mebus Garaz Bayraktutan tanık adına dinlenildi.

Avukatların keşif yapılması ve dönemin kaymakamının şahit kendisine dinlenilmesi talebini reddeden murafaa heyeti, tutanak polislerinin dinlenilmesine karar vererek davayı 26-27 Aile 2023 tarihine erteledi.

Duruşmanın arkası sıra Zümrüdüanka Vukuf Ajansı’na mütekellim Lokumcu’nun avukatı Sercan Aran, şunları söyledi:

“Bugün yeniden Dokuz Canlı Lokumcu davasındaydık. Yeni başkanla başladığımız duruşmanın seyrinde önceki 31 Mayıs 2011 haset Hopa’bile yaşananları anlattık, kullanılmamış başkana ve heyete. Bunun akabinde bile benzeri sezinleme talebinde bulunuldu. Fenomen durumunda ayrımsız sezinleme yapılarak sanıkların iddialarının aslında gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkarılmasını murat ettik. Sonrasında cumhuriyet savcısı tıpkısı uzman raporu alınmasını istedi, bağırsak düzenlilik uzmanından oluşacak ayrımsız heyetten. Bu hususa da itiraz ettik. Zira, gelişim düzenlilik uzmanı adına addedilen tıpkı patika söz konusu değildir. Bunu ifade ettik itirazlarımızda. Hakeza bire bir iç asayiş uzmanından birlikte ifade alınamayacağını, olayla dayalı üstelik ayrımsız rapor alınacaksa dahi zaten kolluğu kolluğa şikayet edemeyeceğimiz amacıyla alanında bilirkişi ayrıksı belirttiğimiz heyetten ayrımsız uzman raporu alınmasını istedik.

“EMNİYETİN TUTTUĞU OLAY TUTANAĞINDA İMZASI BULUNAN EMNİYET PERSONELİNİN TAMAMININ İFADESİNE BAŞVURULACAK”

Nihayetinde, murafaa yaptığı yargılamanın neticesinde keşif talebimizi reddetti. Savcının talep ettiği ehlihibre raporu aldırılmasına yönelik talebi birlikte reddetti. 31 Mayıs 2011 günü yaşanan olaylara emniyetin tuttuğu olay tutanağında imzası mevcut inanma personelinin tamamının ifadesine başvurulmasına değişmeyen verdi. Bu sebeple da murafaa 26-27 Karı 2023 tarihine ertelendi. Bu iki günde muhtemeldir kim olay tutanağında imzası bulunan manşet personelinin tamamının ifadesi alınacak. Gine duruşmada o dönemin milletvekili olan ve gene milletvekili adayı olanlar dinlendi. Bu kişiler bile olaya ilgilendiren görgülerini elan önce dahi ifade edildiği üzere anlattı.

“ÖNÜMÜZDE BİR KADRO ÇEVİK BILEK VE ONLARIN AMİRLERİ VAR. ANCAK, BU EMRİ VERENLER ŞU ANDA YARGILANMIYOR”

Metanetli Lokumcu deresine, suyuna, çayına eş geçmek için maatteessüf katledildi ve öldürüldü 31 Mayıs 2011 günü. Yıllardır adalet mücadelesi veriyoruz bu davada ana sorumlular yargılansın diyerek. Fakat, önümüzde tıpkısı takım acar bukağılık ve onların amirleri var. Fakat, bu emri verenler şu anda yargılanmıyor. Lokumcu davasında doğruluk arayışımız ve mücadelemiz devam edecek.”



Share: