Artvin Şehremini Elçin, Az İnşaatının Durmasını Değerlendirdi: “Ayrımsız İnşaat Yapılırken Artvin Belediyesi’nden Müsaade Alınmaz İse Artvin…

KASIT İSTANBULLU

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde, Ilkgüz 2020’da başlayan sıkı inşaatının tamamlanamaması ve yüklenici firmanın işi bırakması ile ait açıklama yaptı. Elçin, “Artvin Belediyesi 19 milyon TL ceza verdi diye niteleyerek tıpkı husus söz konusu değildir. Tıpkısı inşaat yapılırken Artvin Belediyesi’nden ruhsat alınmaz ise celal idarecileri, mülki amirlerinden siyasetçilerine büyüklüğünde, ‘Artvin Belediyesi’ni bulunmayan sayıp, istediğimiz rastgele şeyi yaparız’ deyip müteahhitlere atılganlık verirlerse Artvin Belediyesi de sorumlulukları altında gereken her şeyi yapar” dedi.

Artvin Şehremini Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde, Eylül 2020’üstelik başlayan ev inşaatının tamamlanamaması ve müteahhit firmanın işi bırakması ile ait açıklama yaptı. Elçin, şunları söyledi:

“RUHSAT SIFIR YERİ NASIL DURDURALIM?”

“Birincisi Artvin Belediyesi 19 milyon TL ceza verdi diye ayrımsız husus söz konusu değildir. İkincisi ayrımsız inşaat yapılırken Artvin Belediyesinden mezuniyet alınmaz ise büyüklük idarecileri mülki amirlerinden siyasetçilerini büyüklüğünde ‘Artvin Belediyesini namevcut sayıp, istediğimiz gelişigüzel şeyi yaparız’ deyip müteahhitlere cesaret verirlerse Artvin Belediyesi de sorumlulukları altında müstelzim seçkin şeyi yapar.

KYK ensiz inşaatı. 2020 yılında bize müracaat ettiler. Zannedersem 10. ayda tığ icazet almak istiyoruz diyerek. Tükenik evraklarını verdiler. Hassaten şantiyelerini açabilmeleri üzere onay vermeden izin ita aşamasındadır diye niteleyerek canlılık bağlantısın sağladık. Elan sonraları zeminde güzellik tespit ettiler. Destek ile ilişkin yerine baştan aynı proje yaptılar. Bize inşaat için, destur için proje getirmediler. Devam ettiler. Hangi zamana kadar devam ettiler. Biliyorsunuz site ümran planı tahrip edildi. O ahit dahi durdurdu dediler. Cevaz sifir yerin neresini durdurabiliriz.

“GELİN İNŞAAT RUHSATINI ALIN, DEDİK”

Orasını bile durdurmadık. İnşaata yine üstelik bitmeme ettiler. ‘Elkızı inşaat ruhsatını alın’ dedik. Proje de verilmemiş hiçbir kalpsiz üstelik düşürülmemiştir. İddiasını kanıtlama edemeyen müfteridir. Bunları bile gökçe yazın. Biz kullanılmamış imar planını yaptıktan sonraları 2019 yılında görev geldikten sonra. Yani seçimden iki kamer sonradan 5. ayda Toyluk ve Spor İl Müdürlüğü üstelik karışma atılmak için bire bir işe başlamadan ilk, bire bir işi tenkis etmeden evvel Artvin Belediyesine başvurma edin. ‘İmar cazibe durumunu alın, ondan sonradan bile yapım ruhsatını karşı’, dedik. Bu yerle ilgilendiren olanı söylüyorum. Herif müracaat etti, evrak getirmedi. Ondan sonraları zeminde gevşeklikten âlem temel taşı ihya işi yapacaklar onun projesi gelmedi ve onların devam etmesine göz yumduk. İsrafil Komutan bile biliyor, sayın Valimiz biliyor, sayın Erkan Balta bile biliyor, o dönemki iklim başkanı birlikte biliyor.  Ondan sonraları 2021’üstelik Bilgisizlik Spor İl Müdürlüğüne dedik ki ‘buranın ruhsatın al’, alfabe yazdık. Kurumun umurunda değil. Ondan bilahare birlikte hangi cevap verdiler. Envestisman İşleri Genel Müdürlüğüne soracağız söylediler, oyaladılar. 2022 yılını birinci ayında esasen yazmışız. Gelin buranın imar durumunu alarak terkini yapın. Burayı ya Milli Emlak evet da Gençlik Spor yapacak. Yola terkin işlemi var. Müteahhit orada terkin işlemini elbette yapsın. İmar Planına bakarak terkin yapılacak kim yüklenici mezuniyet alsın. Curcunalı namevcut ses namevcut. Yanıt vermişler. İmar durumunun hazırlanarak verilmesi 13 Ev 2022’de. Biz da çabukça vermişiz Deneyimsizlik Spor Müdürlüğüne. Ondan sonra dahi 18 Şubat 2022 tarihinde gidip mühürlemişiz. Demişiz kim refik burasını inşaat ruhsatı almadan bitmeme ediyorsun. Henüz başka benzeri şey söyleyeyim mi? Ruhsatı alınmamış aynı yerde yapı denetimini bakanlıkça yapıldığı ayrımsız yerde istihkak ödemeleri şüphesiz yapılmıştır? Devletten elbette servet çıkmıştır?

“KESİLEN CEZA BAKANLIĞIN TESPİT ETMİŞ OLDUĞU ÇİZELGEYE GÖRE KESİLİR”

Bu iftiraları atanlar geçmiş kendilerine baksınlar.  Bir kamer içerisinde, 30 dönem içerisinde onay almış olsalar elhak vurulan o cezanın onda aynı oranın ödeyecekler. Metrekareye göre, bakanlığın tespit etmiş olduğu çizelgeye göre denk evet. Serencam, tıpkı kamer içerisinde düzeltmediler. İlgili yüklenici bizi Rize İdare Mahkemesine verdi. Bahis bile mahkemelik konudur. Mahkemeye veren ait müteahhittir. Yüklenici firmanın tek düzelti çabası birlikte olmadı. Rize İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı aldı. Yürütmenin durdurulması kararı alınınca biz üstelik yazdık ki kararda diyor kim bu ceza erdemli miktarda aynı de bu uygulama eskimemiş bire bir uygulama olduğu üzere bilinmeyebilir. Bunu tıpkısı değerlendireceğiz. Dolayısıyla yürütmeyi durdurma kararı, o değişmeyen bizim icraya vermemize engel. Damga de var orada, izah istedik. Açıklamasında dedi ki ‘bizim mahkememizi kararı açıktır size izah yapmamıza lüzum yoktur’. Samsun Havza İdare Mahkemesi’ne itiraz ettik. Sevgili görülüyor.

“MÜTEAHHİT, FİYATLARDAKİ ARTIŞLARDAN DOLAYI İŞİ TASFİYE ETMİŞ”

Demincek soruyorum; duyumlarımıza göre zannediyorum kim müteahhit fiyatlardaki artışlardan âlem işi arıtma etmiş ya bile bıraktırmıştırlar. Belediye mühürlüdür diyerek diye niteleyerek değil. Deminden baştan münakasa edeceklermiş diyerek duyuyorum. Soruyorum Toyluk Spor Bakanlığına, soruyorum bu ilin valisine, bu ilin bana iftira atan siyasilerine deminden soruyorum bana bühtan atanlara. Bu yeri parsel haline getirin dahi ondan sonraları tenkis edin. Posta terklerini yapın. Farkındaysanız ego yolu genişlettim. O bölgede terkin yapılmadığı amacıyla sıkı kaldı orası. Kazım Karabekir Caddesini lütfedip gezerlerse özlük dönemlerinde ruhsatı olmayan oteli yaptıranlar da kalırken fevk akıllıcasına yürürlerse orada ne yolun yurt kaldığını anlarlar. Terkinin yapsınlar parsel haline getirsinler. Yüklenici gelsin ruhsatını alsın. Mahkemeye verdi. Yürütmeyi durdurma oldu. Mülk aldığımız yok. İcraya verdiğimiz bulunmayan. Sen geldin çalışıyorsun durdurduğumu namevcut. Sürekli 3 nöbet, 5 kere, 7 misil, 8 posta yazı yazarsan cevaz almazlarsa hangi olur?  Sen ne alıyorsun vatandaş yerine. Kanunlara ilk kamu kuruluşları mı uyar yoksa yurttaş mı?”



Share: