Sonuç suyu alırken bu etkenlere dikkat: Bir Nice hastalığı tetikleyebilir

Semere suyu alırken bu etkenlere özen: Birçok hastalığı tetikleyebilir

MARDİN – Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, lüks mamul gıdaların tüketilmesiyle birçok hastalıkta yüzde 15 ile 30 ortada artışa neden olduğunu değerlendirerek uyarılarda bulundu.

Doç. Dr. Hasan Basri Çarpışma, ürün sularının fihrist kısmına bakılması gerektiğini belirterek, sonuç suyu ifadesi mıhlı benzeri içecek imajı verilmekte olduğunu söyledi. Meğerse ürün suyu görünümünde olan ve ambalajları birbirine mail dört kol amade içecek yapıt bulunmakta olduğunu aktaran Dr. Kavga, “Ahali arasında bu dört kol içecek bile ürün suyu kendisine değerlendirilebilir. Bu dört ekip ürünün içerikleri ve sağlığa muhtemel etkileri birbirinden tamamen farklıdır. Bu farkların çokça iyi bilinerek hangi ürün suyunun tüketileceğinin yeğleme edilmesi gerekir. Ambalaj ve aut görünüş itibarıyla evvel bakışta birbirine çok mümasil bu ürünler zımni yerine çok farklıdırlar dedi.

Bu dört kadro ürünün içerikleri ve sağlığa muhtemel etkileri birbirinden ağız ağıza farklı olduğunu kaydeden Dr. Kavga, “Bu farkların çok mebzul bilinerek ne meyve suyunun tüketileceğinin tercih edilmesi gerekir. Ambalaj ve dış görünüş bakımından önce bakışta birbirine çokça mümasil bu ürünler muhteva namına çokça farklıdırlar. Yüzdelik 100 ürün suyu yazan mahsulat, hoppadak sonuç suyu içerir. İçinde boya, tatlandırıcı ve benzeri gıda yardım maddeleri nadir. Bazı Bazı apotr adına limon tuzu diyerek aşina sitrik asit eklenebilir. Bu sebeple, sonuç suyu ifadesi rüçhan yeğleme sebebi mümkün. Yemiş nektarı yazan mahsulat ise alelumum yüzdelik 40, 50 civarında ürün içerirken, ilave adına çeşitli tatlandırıcılar eklenir” diye niteleyerek konuştu.

Bazı nektarlara ulama maddesi üstelik eklenebileceğini dile getiren Dr. Savaş, “Yer katıksız yapıda ve yeryüzü az ulama maddesi içeren yemiş nektarları, sonuç suyundan bilahare ikinci tercih türlü. Kimyevi ve yapay tatlandırıcılar namına tabii şeker eklenen kâr nektarları kısmen daha dosdoğru bir yeğleme türlü. Yemişli içecekler ise yüzdelik 10, 20 gibi beş altı miktarda semere içeriğine mütenevvi arttırma ulama maddeleri ile elde edilir. Katılan azık yardım maddelerinin sayısı ve miktarı arttıkça, yüzdelik 100 sonuç suyuna göre daha riskli duruma dönüşür. Semere Hoş Kokulu içecekler ise haddinden fazla beş altı miktarda kâr içeren yahut on paralık kâr içermeyen, neredeyse ağız ağıza azık boyaları, değişik ulama maddeleri ve aromalarla meyve suyu görüntüsü mevdu içeceklerdir. Natürel yemiş suyuna sunu ırak ve sunma yapay mahlut içeren yapıt grubu meyve hoş kokulu içeceklerdir” şeklinde konuştu.

“Yemişli içeceklerde ve ürün aromalı içeceklerde gördüğünüz elvan meyveden artış içindeki boyadan kaynaklanmaktadır” diyen Dr. Kavga, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ürünler bir nice besin ulama maddesi içermektedir. Kimyasal ve sentetik boyalar ve koruyucular, tatlandırıcılar, alkol içerme ihtimali olan aromalar ile muğlak ve riskler barındırabilecek yapay aynı içecek ortaya çıkmaktadır. Çoğunun süresince kadar neredeyse tek yemiş yoktur ya dahi bir iki miktarda meyve vardır. Kimyasal boya, sentetik tatlandırıcı, kimyasal apotr, kimyevi karışımlı aroma ile semere suyu görüntüsü, tadı ve kıvamı verilmiştir.”

“diyabet görülme sıklığının yüzde 15 arttığı gösterilmiştir”

Müfrit (ultra) mamul gıdaların sonsuz ve efdal miktarda tüketilmesi sonucunda, obezite sıklığının arttığı, his yaradılış hastalıklarının belirgin olarak henüz aşkın görüldüğü, metabolizma bozukluklarını içeren hastalıkların yüzde 30 arttığı, yalnız yüzde 10 henüz çok ölçüsüz işlenmiş azık tüketimi ile şeker hastalığı görülme sıklığının yüzdelik 15 arttığı gösterildiğine değinen Dr. Çarpışma, sözlerine şöyle devam etti:

“Antrparantez göden, iç hastalıkları, depresyon, kanserler, muafiyet kaybı ve astım gibi birçok hastalığın artışıyla lüks mamul besin tüketilmesi ilişkilendirilmektedir. Bu sebeple genişlik zinde tagaddi biçimi en saf gıdaların tüketilmesidir. Alelhusus bebeklerde ve çocuklarda, yeryüzü bir iki ulama maddesi içeren, arz natürel ve bildirme beş altı işlemden esbak gıdaları yeğleme etmeliyiz. Zira efdal miktarda kimyasal katkıya maruz kalmanın kalımlı zararları bahis konusu mümkün.”

Kesinkes kâr suyu tüketilecekse, keyif risklerini ayn önüne alındığında, öncelikle yüzdelik 100 semere suyu, daha sonraları kâr nektarı başvuru edilebileceğini kaydeden Dr. Uğraş, “Yemişli içecekler ve ürün aromalı içecekler çok haddinden fazla birkaç miktarda sonuç içerdiklerinden ve birçok kimyevi besin ulama maddesinin arttırma edilme ihtimalinden etraf adam sağlığı açısından riskli gibi. Mıhlı besin tercihi üzere minimum tıpkı bilgi gereklidir. Yüzdelik 100 meyve suyu, akarsu, süt, katık, tıpkısı epizot limon sıkılmış basit maden suyu üzere tabii içecekler çokça faydalıdır. Tınlamalı tüketilebilir.” ifadelerinde bulundu.

Share: