Sırp tevhit suç örgütü elebaşının cinayet zanlılarının yakalanma detayları ortaya artık

Sırp tevhit cürüm örgütü sergerde Jovan Vukotiç İstanbul’üstelik öldürülmesi ve kıya zanlılarının yakalanma detayları ortaya daha çok.

İstanbul Itimat Müdürlüğü Birleştirme Suçlarla Mücadele Büro Müdürlüğü ekipleri, ülkesinde “Skaljari” isimli organize suç örgütünün elebaşlarından Juvan Vukotiç’in Şişli’birlikte motorlu iki şüphelinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesi üzerine iş başlattı.

Türkiye’dahi 3 sene geçmiş yakalanan ve Sırbistan’a teyit edildikten sonra orada başıboş bırakılan, İstanbul’a yapmacıklı kimlik ve pasaportla yeniden antre yapan Vukotiç’in öldürüldüğü yerden başlayarak 200 noktada 1700 saat almaç kaydını inceleyen ekipler, saldırıyı kırmızı bültenle arandığı üzere İtalya’de yakalanan Türk B.B’nin elebaşı olduğu suç örgütünün üyeleri E.E. ile Y.D’nin işlediğini tayin etti.

Vukotiç’i 4 kamer izlemişler

İstanbul Kombinasyon Suçlarla Savaş Bölüm Müdürlüğü ekipleri, Vukotiç’in öldürüldüğü aracın altında ve bagajındaki döşemenin altında GPS cihazı bulmasının ardından çalışmalarını derinleştirdi.

Polis ekipleri, Vukotiç’in, Karadağ’de vakfedilmiş olan B.C’nin elebaşılığını yaptığı suç örgütünün üyeleri E.E, E.T. ve F.Y. aracılığıyla İzmir’den kiralanan tıpkısı makine ile 4 ay süresince izleme edildiğini ortaya çıkardı.

Şüphelilerin strateji dönemlerinde Vukotiç’e yönelik birkaç sefer henüz silahlı hücum girişiminde bulundukları ancak eylemi gerçekleştiremedikleri öğrenildi.

Sırbistan’daki eroin anlaşmazlığı saldırıyı gerçekleştirdi

Karadağ’daki makamlarla da bilgelik alışverişi fail emniyet yetkilileri, 2014 yılından bu yana “Skaljari” ve “Kavac” isimli cürüm örgütlerinden 50 kişinin silahlı saldırılarda öldürüldüğünü, bunun nedeninin da esrar anlaşmazlığı olduğunu bilgisini aldı.

Ekipler, İstanbul’daki saldırıyı “Kavac” isimli suç örgütü elebaşları Radoje Zivkovic ve Zdravko Perunovic’in kısaca 1 milyon ekü karşılığında yaptırdığını ortaya çıkardı.

Saldırının Sırbistan’de kaybolan yüklü miktarda eroin dolayısıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı ameliyat

Tüm şüphelileri, adreslerini ve kaçış güzergahlarını belirleyen İstanbul Kombinasyon Suçlarla Savaş Idarehane Müdürlüğü ekipleri, ağır çalışmanın peşi sıra 5 ilde senkronik operasyon yaptı.

İstanbul, İzmir, Zonguldak, Antalya ile Artvin’bile gerçekleşen operasyonda olayla münasebetli 12 karanlık gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 6 cali pasaport, muhtelif ülkelere ilgilendiren 11 sahte etiket, 3 peyk angajmanlı GPS cihazı ve olayda geçer not 2 silah ele geçirildi.

Öte yandan şüphelilerin telefon, bilgisayar ve gözde belleklerinde yapılan incelemelerde, saldırının elbet gerçekleştirildiğine dayalı çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

İstanbul Güven Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Radoje Zivkovic ve Zdravko Perunovic ile E.S, Y.D, E.E, E.T. ile F.Y’nin de aralarında bulunduğu 12 ibret adliyeye irsal edildi.



Share: