Şırdan bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor

Şırdancı Eşo ismi ile tanınan Eşref Şans, şırdanın Adana mutfağına ilişkin bir eşya olduğunu belirterek bu yiyeceğin muafiyet sistemini kuvvetlendirdiğini ve hastalıklara alın koruduğunu söyledi.

Son dönemlerin revaçta yemeği olan şırdanı ayrımlı damak tatlarına hitap edecek şekilde müşterilere sunan Şırdancı Eşo ismiyle tanınan Eşref Şans, şırdanın, aynı defa tadılıp lezzeti sevildiğinde asla unutulamayacak tıpkı yiyecek olduğunu tabir etti. Hayvanın midesinin ayrımsız kısmından hazırlanan bu yiyeceğin mumbar ile üstelik karıştırıldığını nâkil Yıldız, “Tatları benzese birlikte ikisi farklıdır. Sakatat yemeklerinin yoğun tüketildiği Adana’mıza ilişkin bire bir yemektir. Ünlü tatları ortada olan şırdanın temel ismi şırdan dolmasıdır zira bu yiyecek haddizatında dolma kabilinden içi doldurularak hazırlanmaktadır.

Şırdan genelde seyyah satıcılarda bulunur ve elde yenir amma restoranlarda bile servis edilmektedir ve yalnız tadıyla değil şırdan faydaları ile üstelik ünlüdür. İçinde A vitamini, B12 vitamini, D vitamini ve çeşitli mineraller bulunduran şırdanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücudu koruduğu bilinmektedir” dedi.

“Şırdanın titizlikle temizlenmesi eke”

Şırdanın pişirilmeden önce titizlikle temizlenmesi gerektiğini birlikte anlatım Eşref Kader, “Şırdan dolması yapılmadan önceki kuzunun şırdanı iyice temizlenmelidir. Rastgele iki yüzü birlikte antipatik suyla, sonra ısıdam suyla tekraren yıkanmalıdır. Tuz ile ovalanarak temizlenir. Hortum şeklinde olan bu kısımlar aksine çevrilerek yıkanır. İyice temizlendikten sonraları birkaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir, sonraları yeniden yıkanması gerekmektedir” şırdan tıpkı zamanda kolajen desteği sağlayıcı tıpkısı gıdadır” diye konuştu. – İSTANBUL

Share: