SELIM Fırka Takım Başkanı Yılmayan: Anayasa düzenlemesi, haftaya komisyonda

DÜRÜST Tümen Takım Başkanı Yılmayan: Temel düzenlemesi, haftaya komisyonda

DÜRÜST Tümen Kol Başkanı İsmet Yılmayan, “Milletimizin değerlerini entrika fail başörtüsü ile ait aranjman, milletimizin değeri olan ailenin korunmasına yönelik olan düzenlemenin, önümüzdeki hafta Kanunuesasi Komisyonu gündemine alınması üstüne mutabakata vardık” dedi.

SELIM Tümen heyeti, başörtüsüne anayasal garanti getiren ve ocak yapısı ile ait tensikat içeren kanunuesasi değişikliği teklifini, ‘Cumhur İttifakı’ ortağı MHP ile enformasyon etti. SELIM Parti Kol Başkanı İsmet Yılmayan ile AK Parti Ekip Komutan Vekili Özlem Ensesi Kalın, MHP kadro başkan vekilleri Erkan Akçay ve Uzun Bülbül’ü mülakat etti. Toplantı, kısaca eksik saat sürdü. DÜRÜST Fırka Takım Başkanı Yılmayan, toplantı çıkışı yaptığı açıklamada, “Milletimizin değerlerini baziçe eden başörtüsü ile ilişkin aranjman, milletimizin değeri olan ailenin korunmasına yönelik olan düzenlemenin, önümüzdeki hafta Kanunuesasi Komisyonu gündemine alınması üstüne mutabakata vardık” diye konuştu.

‘KONUYU MİLLETİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ’Her ailede başı yıldızlı ve vabeste efrat olduğunu kaydeden Yılmayan, “Bunların birbirlerine mesafeli bakması tür değil. Bu konuyu ağız ağıza milletin gündeminden nüfuz etmek üzere bu anayasa değişikliği teklifimizi çıkaracağız. 85 milyon bunun arkasında. Şu asıl kadar münhal bu değişikliğe ‘hayır’ diyeni gördünüz mü? Milletin tamamının desteğini almak lazım. Tıpkısı öğür bu 2 maddelik kanunuesasi değişikliği teklifine ‘hayır’ diyebilir mi? Temel değişiklik teklifi esaslı olsun” dedi. AK Öğür’li Yılmaz, teklifin 400’ün üzerinde düşünce alarak Umumi Kurul’dan geçmesini beklediklerini belirterek, “Meclis’ten maruf ve toplumumuzun birlikte gündeminden çıkar fakat 360-400 ortada kalırsa Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu temel değişikliği teklifini referanduma sunmaktan başka almaşık kalmaz” diye konuştu.  ‘HALKIN GÖZÜ TERAZİDİR’Muhalefet partilerinin, YANLIŞSIZ Öğür grubunun ülfet talebini mankafa çevirmesi sorulan İsmet Yılmaz, “Ziyaretin makul olmadığını rapor ettiler; ama ‘Bu kanunuesasi değişikliği teklifini istemiyoruz’ dediler mi? Eğer böyle tıpkısı madde diyorlarsa millete cevabını verecekler. Doğrusu seçime çokça bodur bire bir müddet kaldı. Halkın gözü terazidir” yanıtını verdi.İsmet Yılmayan, muhalefet partilerinden yeniden randevu istenmesi ihtimaliyle ilişik, “Genel Asamble’da, komisyonda uzlaşmaya açığız; yeter kim ortadan sav kalksın. Bizim amacımız, üzüm aşındırmak. Amacımızın dışında tıpkısı politik amacımız yoktur. Bizim amacımız, bu müstear problemin ortadan kaldırılması” dedi. MHP’Lİ AKÇAY: 400’Ü AŞAN OYLA AKSEPTANS EDİLECEK

MHP Kol Komutan Vekili Erkan Akçay ise temel değişikliği teklifine imza attıklarını hatırlatarak, “Proses başladı. Encümen sürecine başlayacağız. Diğer parti gruplarının şimdilik flu olan tutumlarının bile komite ve Genel Kurul safahatında net benzeri şekilde ve mecburen ortaya çıkacağını, neticede da 400’ü aşan aynı ‘akseptans’ oyuyla Meclis’te akseptans edileceğini beklenti ediyoruz ve bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Görüntü dökümü:

– İsmet Yılmaz’ın konuşması

– Erkan Akçay’ın konuşması

– Umumi ve detay

Haber-Almaç:  Besti KARALAR- Muhammet BAYRAM/ ANKARA,

Share: