Sefirikebir Magro: İki toplumun çok andıran olduğuna inanıyorum

FRANSA’nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro İzmir’deki Basit Pakt Derneği’ni görüşme etti. Âdeta Pakt Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, Magro’yu dernek merkezinde ağırladı. İkili, iki ülkenin dostluk ve geleceğe müteveccih duygularını paylaştı.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro İzmir’deki Fransız Kültür Merkezi’nin bahçesinde zindelik gösteren Hoşur Pakt Derneği’ni konuşma etti. Türkiye’birlikte doğup ailesiyle Fransa’ya giden, 7’den 13 yaşına büyüklüğünde Ankara’da ateş parçası, 2020 yılının ağustos ayında Fransa’nın Ankara Büyükelçisi yerine göreve başlamasından önceki de kariyer yolu 1988 ve 2009 yıllarında Türkiye’ye sakıt Herve Magro, Türk halkıyla kurduğu büyü ve düet ilişkileri anlattı. Türki konuştuğu amacıyla günce yaşantısında Türk halkıyla abat bildirişim kurduğunu belirten Magro, “Bu kentin sokaklarında kendimi tüm benzeri yabancı kabilinden hissetmiyorum. Türk halkıyla kolaylıkla iletişim kurabiliyorum. Çok şanslıyım zira eşim birlikte buraları seviyor. Onun üzere buralarda alay malay dolaşıyoruz” dedi.

‘DERNEK KATKISI ÖNEMLİ’

Derneğin makro bire bir misyonu yerine getirdiğine vurgu özne Magro, “Küçük Pakt Derneği ‘Alliance’ iki ülkenin insanlarının anlaşarak birlikte yaşaması hedefiyle Türk-Fransız toplumu ortada akva benzeri köprü oluşturuyor. Faaliyetlerinizin artarak bitmeme etmesinden yanayım. Dernek Başkanı Emre Sarıgedik ve arkadaşlarını iki ülkenin dostluğuna verdikleri ehemmiyet amacıyla kutluyorum” ifadelerini kullandı.’DOSTLUĞUMUZ KÖKLÜ’

Büyükelçi Magro’yu ağırlamaktan onur duyduğunu vurgulayan Sarıgedik, “İki ülkenin ilişkisi dostluğu çokça eskilere dayanıyor. İki toplumun birbiri ile iletişimi 5 asırdan daha çarkıt. Bu dip dostluğu aklımızdan çıkarmıyoruz. Geçmişi unutmadığımız kadar iki cemiyet kendisine geleceğe bakıyoruz. arada bir çıkan problemleri saf karşılıyor gittikçe pekişen dostluğumuza güveniyoruz. İki ülkenin, iki toplumun haddinden fazla yakın olduğuna şişman problemler çıkmayacağına inanıyoruz. İki Akdenizli devlet kendisine haddinden fazla şey paylaşıyoruz. Süfli Kulüp Derneği adına iki büyüklük insanın dostluğunun pekişmesine ve gelişmesine heybetli katkılar sağlıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: