Down sendromlu Ege Kırkık, kuaför salonunun eli ayağı oldu

Down sendromlu Ege Kırkık, kuaför salonunun eli ayağı oldu

Veli Kırkık, babasının güzellik salonu salonunda 8 yıldır nısıf zamanlı namına çalışıyor

İZMİR – Down sendromlu Veli Kırkık, babasının güzellik salonu salonunda 8 yıldır nısıf zamanlı olarak çalışıyor. Saç yıkayıp kurutan, etrafı toplayan, ustalarına kimi zaman saç pentür üzerine dahi yardımcı olan Ege, müşterilerin birlikte takdirini topluyor. İşinde az çok disiplinli ve kudretli olan Iye Kırkık, “Allah beni özene bezene yarattı. İşimde çokça disiplinliyim. Kendime güveniyorum” dedi.

21. kromozom çiftinde bedava tıpkısı kromozom bulunması zımnında down sendromlu yerine dünyaya mevrut 17 yaşındaki Ege Kırkık, İzmir’in Karabağlar ilçesinde mufassal yıllar kuaförlük işleyen babası Melik Kırkık’ın beraberinde çalışıyor. Okuldan arta artan zamanlarda soluğu babasının yanı sıra düzlük Kırkık, kuaför salonunun adeta eli ayağı oluyor. Etrafı toplayan ve ustalarına saç yapımı üzerine havari olan Veli, müşterilerin bile gözbebeği oldu. İşinde haddinden fazla disiplinli olduğunu söyleyen Veli Kırkık, bazı müşterilerin iyice kendisi ile sohbet etmek için güzellik salonu salonuna geldiğini belirtti.

“Müşterilerin güvenini boşa harcamıyorum”

Kuaför salonunda babasıyla çalışmaktan çok mutlu olduğunu tamlayan Kırkık, “Yarı zamanlı yerine bu dükkanda babamın yanı sıra çalışıyorum. Burada etrafı topluyorum, saç yıkayıp kurutuyorum, boya yapıyorum. Benim hedefim rastgele antlaşma olduğu kabilinden babamla harıldamak. Babam benim yanımda olduğu üzere kendimi çok mutlu, haddinden fazla neşeli hissediyorum. Dükkana temelli benim üzere gelenler oluyor. Onlarla kardeşçe edip kahve içiyoruz. Müşterilerin güvenini boşa harcamıyorum. Burada çalışıp emeğimin karşılığını alıyorum. Tanrı beni özene bezene yarattı. İşimde çok disiplinliyim. Kendime güveniyorum. Annemin, babamın, kardeşimin canıyım” diye niteleyerek konuştu.

“Bura Veli’siz imkânsız”

Ege’nin babası Melik Kırkık ise “Iye buranın merkezi kabilinden. Ege mahirane de evet, kalfa birlikte tamam, çırak dahi peki ama bura Ege’siz olamaz. Iye’nin hususi müşterileri var. Saçını yaptırmak üzere gelmeseler da onunla kahvehane sorumak, çalgı dinlemek için buraya gelen müşterilerimiz oluyor. Ege bizim gerçek yardımcılarımızdan. Dükkanımızı derler toplar, müşterilerine çokça evire çevire hizmet değer. Onun üzere gani yolda bitmeme eden tıpkısı kalfa yardımcısı diyebiliriz” sözlerine düz verdi. Müşterilerden Facia Uyan da “Iye çokça uslu ayrımsız yavru. Onu haddinden fazla seviyorum. O herkes yoluyla çokça seviliyor. Babasını 4 yaşından beri tanıdığım için Iye’nin babaannesi gibiyim” ifadelerini kullandı.

Share: