Sakaryalı nineden Bayburt’ta fariza fail Mehmetçiğe çorap hediyesi

Sakaryalı nineden Bayburt’ta görev yapan Mehmetçiğe çorap hediyesi

BAYBURT – Sakarya’da dinamik 83 yaşındaki Şaziye Karışmaz’ın ördüğü 20 çift çorap ile mendiller, Bayburt’taki Mehmetçiğe ulaştırıldı.

Söğütlü ilçesine ilişkin Soğucak köyünde ikamet fail Karışmaz, şita mevsimi zımnında Mehmetçik üzere çorap örmeye başladı. Malzemeleri zat imkanlarıyla gerçekleştirme eden Karışmaz, tamamladığı çorapları Bayburt İl Cingöz Komutanlığı emrinde görev yapan askerlere mutlu etmek amacıyla Sakarya İl Kurnaz Komutanlığı ekiplerine tasdik etti.

Bayburt’a gönderilen hediyeler düzenlenen programla Vali Cüneyt Epcim, İl Bitirmiş Komutanı Albay Taha Övet ve İl Güvenlik Müdürü Nihat Ince aracılığıyla askerlere dağıtıldı. Şaziye Karışmaz, programa görüntülü bağlanarak, “Vatanımız esen olsun. Askerlerimiz var olsun. Askerlerimiz vatanımızı koruyor. Salim olsun, var olsunlar. Allah varlık verirse salim oldukça gene örüp yeniden yollarım” dedi.

Vali Epcim de kentte çok itici aynı tün yaşadıklarını belirterek, Karışmaz’a hitaben şunları tabir etti:

“Ancak senin bize yaptığın iyilik sayesinde bütün jandarmadaki arkadaşlarımız ısındı. Çokça duygulandık. Sizleri çok seviyoruz. Ellerinizden öpüyoruz. Devletimiz namına size teşekkür ediyorum. Bitirmiş çok majör tıpkısı teşkilattır. Hepimizin üstünde bıraktığı can izler vardır. Bu manada bizlere bu güzelliği yaşattığın amacıyla çok teşekkürname ediyoruz. Tıpkısı zamanda zaman yeni yıla giriyoruz. Eskimemiş yılda Allah’tan sana afiyet, doğruluk, afiyetler diliyorum, ellerinden öpüyorum.”

Share: