Çalışarak 3 çocuk büyüten karı müteşebbis mesleğinde 19 yılı geride bıraktı

Fiilen 3 çocuk büyüten kadın müteşebbis mesleğinde 19 yılı geride bıraktı

BAYBURT Bayburt’ta işlek ve gitgide özlük dikiş, üçkâğıt, piko atölyesini açan Güngör Köse benzeri hevesle başladığı işinde 19 yılı geride bıraktı.

19 yıl geçmiş kadınların ekonomide çokça birkaç küçümseme sahibi olduğunu vurgulayan Köse, bugünlerde etkin, kendi ayakları üstünde duran ve soylu erki özgürlüğünü nail kadınları görünce gururlandığını, bahtiyar olduğunu söyledi. Bugünlerde 30 yaşında olan oğlu Yusuf Köse’nin küçükken “asıl çalışmak ayıp değil, yapabilirsin, sen başarırsın” demesi üstüne eş ekonomisine katkı uydurmak için hevesle giriştiği işinde 20 yıla yavaş yavaş yakın Köse, “Tanrı üzeri verdikçe işime bitmeme edeceğim, işimi seviyorum aynı dönem atölyeye gelmediğimde boşluğa düşmüş kadar hissediyorum, 19 yıldır müteharrik ayrımsız eş kendisine avareleşmek bana göre değil” dedi.

Yorgan sırıma, dikiş, dubara, dikiş kabil işlerin beraberinde akıbet zamanlarda üstelik baskı, baldır, boncuk işine düşkünlük saldığını kaydeden Köse, çalışmayı sevdiğini, yersiz vakitlerini bile gravite yaparak değerlendirdiğini sözlerine ekledi. Bire Bir hevesle başladı, öz atölyesini kurdu, tek yersiz durmuyor, sülale ekonomisine destek oluyor

Fiilen, ayakları üstünde durarak aksiyon yerini öz imkanlarıyla kurduğunu bildiren Köse, “İş yerimi özlük elimle kurdum, ayaklarım üzerine durarak, kendim çalışarak başardım. 3 çocuk büyüttüm ve çocuklarım bana bariyer olmadılar. Aile ekonomisine arkalamak üzere başladım ve işime devam ediyorum. Burada terzilik dikiyorum, tay sırıyorum, evlenecek olan kızlarımızın çeyizlerini yapıyorum aklınıza gelebilecek bilcümle terzilik işlerini yapabiliyorum ve akşamları dahi eve gidince tek gereksiz durmuyorum. Eş ekonomisine yeniden katkıda mevcut olmak üzere sorumluluk yapıyorum, tıpkı nevi çocuklarıma bindi veriyorum” diye niteleyerek konuştu.

“Sıfırdan başladım, bu noktaya kadar gelebildim”

İşe başlamadan önceki gelişim hayatını iptila ettiğini, sonrasında ise bire bir hevesle işe başladığını ve balaban oğlunun da yıllar ilk kendisine verdiği destekle bugünlere geldiğini belirten Köse, “Ego bu işe önceden çok zül içre, istekle başladım. Işlemek istiyordum, balaban oğlum bana bindi verdi anneciğim çalış, çalışmanın ayıbı imkânsız dedi ve ben çalışmaya başladım. Sıfırdan başladım, bu noktaya kadar geldim. 3 yavru yetiştirirken çocuklarımın bütün gelişigüzel şeyini eğlemek zorunda kaldım, bittabi eşim de bindi oldu gelişigüzel yaptık” şeklinde konuştu.

“Hep kadınlara haykırmak istiyorum ayaklarınız üzerinde durun, çalışın”

Hemcinslerine, “çalışın, ayaklarınız üzerinde durun, ekonomik özgürlüğünüzü elinize karşı” diye seslenen Köse, “Kadınlar imkan bulamıyor çalışamıyorlarsa hiç yoktan tekrar evde oturup gravite yapsınlar, paralarını kazansınlar. Bilcümle kadınlara söyleyeceğim bir madde var, ayaklarınızın üzerine durun, çalışın. Dediğim kadar tek molekül yapmıyorsanız dahi evde oturup yeryüzü azından güçlük yapın, üretin. Kadınlar evde oturmasınlar, ekonomik özgürlüğünü kazansınlar” ifadelerini kullandı.

Share: