Polis, baraka yangınına akarsu meşbu bidonlarla müdahale ederek alevlerin ormana sıçramasını önledi

Polis Güçleri, baraka yangınına akarsu komple bidonlarla müdahale ederek alevlerin ormana sıçramasını önledi

ANTALYA Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde ormanlık kayran zarfında yanan ayrımsız baraka ekipleri harekete geçirdi. Polis ve yurttaş alevlerin ormana sıçramaması için akarsu meşgul bidonlarla engelleme etti.

Cuşiş, akşam ezanı saatlerinde Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi yakındaki ormanlık alanda imdi. Ormanın bağırsak kesiminden siyah dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Evgin Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve polis ekipleri gönderme edildi. Alana geçmiş ulaşan Konyaaltı İlçe Inanma Müdürlüğü ekipleri, yanan içtima bimekan şahsa ilişik bir baraka olduğunu belirledi. Polis ve aynı vatandaş barakanın yanan yerinde yanındaki su meşbu bidonlarla alevlere engelleme etti. Alevlerin önünü kayran polisler yangının ormanlık alana sıçramasını engelledi. Baraka ve içindeki eşyalar güdük sürede yanarak küle döndü. İtfaiye ekiplerinin hortumlarının taşınmasına vatandaş ve polisler üstelik yardım etti. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, Konyaaltı Belediyesi’ne ilişkin hareket makinesi ise sönen alanı toprak ile kapattı. Polis Güçleri barakayı kullanan şahsı ise eksiksiz aramaların rağmen bulamadı. Yangın yeri alarga dahi görüntülendi.

“Patlama sesleri geldi”

Yangının yoldan görüp söndürmeye gelen öğretmen Erek Özsoy,”Polis arkadaşlarla engelleme ettik. Patlama sesleri geldi. İki üç el patlama oldu alevler yükseldi. Burada akarsu bidonları vardı onlarla yangının önünü almayı başardık” dedi.

Share: