KocaelisporAdıyaman FK maçının ardından

Kocaelispor- Adıyaman FK maçının ardından beceri direktörler maçı değerlendirdi. Fırat Gül, “Hakeza devam edeceğiz” derken Erol Kapusuz hakemin kararlarına ayaklanma etti.

TFF 2. Yığın’bile oynanan Kocaelispor – Adıyaman FK maçının arkası sıra beceri direktörler maçı değerlendirdi. 2-0’lık galibiyeti yorumlayan Kocaelispor Maharet Direktörü Fırat Gül, “Hafta içinde hangi kurguladıysak bugün sahada karşılaştık. Rakip hafta arası yürek maçında Adana Çıpa ile oynadı. Ağır dolay düzlük baskısı yaptılar. 5 yaşama önde, 5 dirilik geride, iki blok arası çatlak bırakarak oynadılar. Lig maçlarında de ayrımsız görüntüyü gördük. Duran toplarda bile çok etkiliydiler. Önlemlerimizi aldık. Oynayan yan temas zamanki kadar bizdik. Zaman skora yansıttık. Sonraları da skora bakarak muvazeneli bir oyunla maçı götürdük” dedi.

“Kocaelispor camiası şampiyonluğa acıkmış durumda”

Camianın şampiyonluğa acıktığını ve bökelik üzere çalıştıklarını tamlayan Gül, “Oyuncularımızın gayreti, çabası, maçı kazanma isteği art seviyedeydi. Bu bizim üzere sevindiriciydi. Sabık hafta kaymakamlık yaşadık. Şampiyonluklar kıytırık gelmiyor. Kocaelispor camiası şampiyonluğu istiyor. Şampiyonluğa acıkmış durumda. Arada fakül kaybı olduğunda reaksiyonları de çok biberli oluyor. Zaman taraftarımız bizi haddinden fazla ongun destekledi. Varlıkları ve sayıları maçı almamızda çokça büyük etkendi. Hepsine teşekkür ediyorum. Bundan ahir maçlarda birlikte inşallah bu şekilde bitmeme ederiz ve loda sonu hedefimize ulaşırız” diye konuştu.

“Galeyan seviyemiz haddinden fazla yüksekti”

Oyunu değerlendiren ve ateşin oynadıklarını belirten Gül, “Cümbüş seviyemiz çok yüksekti. Oyuncularımızın kâffesi haddinden fazla iyi savaş etti. Savunmayı önde kurduk. Rakibe gidişat vermedik. İkili uğraş edinim oranımız çok yüksekti. kimi vakit algın kontrataklar yedik. Bunlar macerasız işler değil. Karşımızda bire bir rakip var. Coşkumuz iyiydi, artırarak devam ettireceğiz. Oyunsal anlamda da skoru aldıktan sonradan skora göre oynadık. Sayı rakipte olsa veya berabere olsa oyun formatımız ayrımlı olacaktı. Aynı hafta boyunca maça hazırlandık. Kısık say gider ettik. Serencam olacak 3 puanı aldık. Oyuncularımı dahi tebrik ediyorum. Bu şekilde oynamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Büyük olan bizim hangi yaptığımız”

Rakibin oyunundan haddinden fazla zat oyunlarının majör olduğuna değinen Fırat Gül, “kimi zaman külliyen rakipte kalabilir. Önemli olan tığ kalıp veriyor muyuz? Kalemizin ağzında gestalt kaçırıyorlar mı? Çokça faik şekilde bizi kalemize yaslıyorlar mı? Bunları vermedik. Savunmayı önde kurduk, alanı sıkıştırdık. Külliyen bizdeyken bile cüretkâr planımızı uygulamaya çalıştık. Futbolda rakip üstelik topa ehil olacak. Zaman bu rakibe göre böyle oynadık. Önümüzdeki pik üstelik tıpkı senaryo hazırlayacağız. O pik ihtimal başka formatta oynayacağız. Rakibe ve maça bakarak avutmak zorundayız. Rakiplerimizin birlikte dolgunca kadroları var. Rakipler dahi elbette ki şampiyon görünmek istiyor. Ama cesim olan bizim ne yaptığımız. Biz maçları kazanıyor muyuz? İstediğimizi alıyor muyuz?” şeklinde konuştu.

Erol Kapusuz: “Verdiği penaltıya inanamıyorum”

Hakemin verdiği penaltıyı değerlendiren Adıyaman Futbol Kulübü Beceri Direktörü Erol Kapusuz, “Değerlendirecek çok fazla tıpkı özdek namevcut. Kocaelispor mazisi olan, çokça iri zümre. Kesinlikle hakemin yardımına ihtiyacı namevcut. Alışılagelen şartlarda de bizi yenebilirlerdi. Aynı sürü pozisyona girdiler. Haddinden Fazla ferah oynadılar. Hepsini tebrik kartı ediyorum. Ama hakemin saha ortamında yaptıklarını, bu kadar tekme standartlı yönetimini birlikte kınıyorum. Bizi ezmeye gelmiş. Verdiği önce penaltıya inanamıyorum. Görüntüleri izledim, penaltıyla alakası yok. Kocaelispor’u tenzih ediyorum. Tığ tecrübeli benzeri topluluk değiliz. 22 gözyaşı ortalaması olan takımız ve savaş vermeye çalışıyoruz. Buraya gelip bu mücadeleyi elimizden almaya hakkı yoktu. Çifte standartlı ayrımsız karşılaşma yönetti” sözlerini kaydetti.

“Hakem gelişigüzel şeyi mahvetti”

Hakem yönetiminin pik yük ettiğini tamlayan Kapusuz, “Böyle bir atmosferde, böyle benzeri hakemle karşılaştıkları zaman kollar oyundan düşüyor. Önüne geçemiyorsunuz. ‘Ne yaparsam yapayım, hakemi geçemem’ algısı oluyor. Tabii kim biz da hatalar yaptık. Biz önde kaplamak istedik, geriden amerikan bar yaparak çıktılar. Normal oyunumuzu oynayamadık. Bunların yüzde 80’inde hakemin payı var. Psikolojiyi bozuyor. Kocaeli deplasmanında o penaltının altından ayrılmak niteliksiz tıpkısı molekül değildi. Bizim aynı sistemimiz var, oyunu öğrenmeye, çocukları geliştirmeye çalışıyoruz. Kocaelispor kabil camiayla da oynarken burada henüz iyisini, elan güzelini yazmak isterdik. Amma yargıcı işin içine girdi ve seçkin şeyi mahvetti” dedi. – KOCAELİ

Share: