Pakistan’a yardım malzemesi haiz “İyilik Trenleri” Ankara’dan yola imdi

Afet ve Evgin Format Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 30 ilden 22 sivil cemiyet kuruluşunun katkısıyla hazırlanan 8. ve 9. “İyilik Trenleri” Ankara Tarihi Katar Garı’ndan Pakistan’a uğurlandı.

Türkiye, dominant afetlerinin 33 milyondan çok kişiyi etkilediği Pakistan üzere kurduğu insani arkalama köprüsünden destek göndermeyi sürdürüyor. Müzaheret çalışmaları, 50 bin deri ve 500 bin hıfzıssıhha malzemesi hedefiyle AFAD koordinasyonunda yürütülüyor.

Bu kapsamda 8. ve 9. “İyilik Trenleri”nin seferleri zımnında Tarihi Ankara Garı 1. Peron’de, AFAD Başbuğ Yardımcısı Önder Bozkurt, TCDD Nakliyat Umum Müdür Yardımcısı Yavaş Altun, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi ve destek veren STK’ların temsilcilerinin katılımıyla merasim düzenlendi.

AFAD Genel Komutan Yardımcısı Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, Pakistan’da yaşanan hâkim afeti sonrası 30 Ağustos’ta 1. İyilik Treni’nin yola çıktığını hatırlattı.

8. ve 9. “İyilik Trenleri”ndeki yardımların bile afetzedelere hızlı bire bir şekilde ulaşmasını arzu fail Bozkurt, “Umut ediyoruz ki trenlerle revan hem arkalama paketleri hem hijyen kolileri hem bile deri ve battaniye kabil asıl insanca müzaheret malzemelerinin, bölgede selden etkilenen afetzedelere yardımı dokunur. Onların temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yarar ve kolaylıklar sağlar diye niteleyerek umut ediyoruz.” dedi.

Müzaheret trenlerinin koordinasyonunda dört bölge belirlediklerini belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

“Ankara, Mersin Ağacı, Van ve Kocaeli’nde atılmak için selamet trenlerimiz yola çıktı. Geçtiğimiz salı günü Van’de 7. İyilik Trenimizi uğurlamıştık. Bugün Ankara’dan 8. ve 9. İyilik Trenleri’ni uğurlamış olacağız. İnşallah bu trenlerle gelişigüzel Türk milletinin duaları da Pakistan’a kazanmış olacak.”

“Tamam demiryolcular canla başla mücahede göstermektedir”

TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Ciddi Altun da 2 katar halinde, 47 vagonda bin 40 ton insani arkalama malzemesi taşıyacak trenleri uğurladıklarını anlatım ederek, “Az Buçuk sonra iyiliğe uğurlayacağımız trenimiz İran’ın Zahedan istasyonuna kadar toplanmış 3 bin 991 kilometre küşayiş hatim edecektir. Trenlerimizin ve içerisindeki arkalama malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine benzer olan en bodur sürede ulaşması amacıyla trenin geçtiği güzergahtaki tüm demiryolcular canla başla hız göstermektedir.” diye konuştu.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi bile yardımlarda emeği geçenlere teşekkürname etti.

Trenlerle taşınan kestirmece 350 ton besin yardımının Pakistan’üstelik yaşanan gıda sorununa makro oranda katkıda bulunduğunu rapor fail Gazi, “Bizim bu trajediyi atlatacağımızdan eminim amma Türk kardeşlerimiz bizim yanımızda olduğu sürece daha basit atlatacağımızı biliyorum. Bu sıkıntıyı aşmamıza koruyucu olan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza, herkese teşekkürname ediyorum.” dedi.

Ankara etkili trenler için yardım hazırlayan vilayet, kaymakamlık ve belediyelerden oluşan iller beyninde, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Kargaşa, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Rize, Konya, Muğla, Denizli, Entelektüel, Uşak, Afyon, Sivas, İzmir ve Manisa kayran alıyor.

Share: