Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’daki toplumsal girişimciliğe 9,8 milyon ekü bindi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü ve Dünya Bankasının yürüttüğü, Avrupa Birliği FRIT II Finansal Yardım Fonu’nun akçalanmış ettiği Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’teki sosyal girişimlere 9,8 milyon avroluk destek verilecek.

Panorama 25 Açıklık Gaziantep Savunması Alplık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlenen projenin lansman programına 3 ilden haddinden fazla sayıda müteşebbis ve kurum yetkilisi katıldı.

Programda katılımcılara, desteklerin verileceği alanlar, proje koşulları anlatıldı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Umumi Sekreteri Senet Akyılmaz, gazetecilere, söz konusu illerdeki girişimcilik ekosistemine destek temin etmek üzere girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Eğitim, ehlivukuf desteği kadar bir nice alanda girişimcilere yardımda bulduklarını anlatım fail Akyılmaz, “Kaynak destekleriyle girişimcilerimizi buluşturuyoruz. Bölgemizde tıpkısı girişimcilik kültürü oluşmaya başladı. Akıbet dönemlerde düzenlediğimizi girişimci-yatırımcı buluşmalarıyla girişimcilerimiz yatırımlarını almaya başladılar.” dedi.

Akyılmaz, nahiye girişimciliğine katkı sağlayacak projeyi imzaladıklarını ve girişimcilere tanıttıklarını dile getirdi.

“SEECO projesinin aplikasyon dönemine geçildi. Projeyi 2025 yılında tamamlamayı düşünüyoruz ve Adıyaman, Kilis ve Gaziantep illerimizde yapılacak. Misyon kitlemiz ortada öncelikle eş ve 30 gözyaşı altındaki çoluk çocuk saha almaktadır. Projenin 3’te 1’ini bölgemizde yapılacak çalışmalarda kullanılacaktır. Yapacağımız çalışmalarla girişimcilik ekosistemine yardım sağlayacak kurumlarımızın kurumsal kapasitelerini artıracağız. Bölgemizde içtimai girişimcilerin yetişilebilmesi, projelerin hayata geçirilebilmesi, girişimcilerin ürünlerine ticari boyuta taşıyabilmesi üzere kuluçka, adım merkezleri nesir edeceğiz. Bunlarla birlikte mevcut girişimcilerimizin girişim fonlarına topluluk olmaları için icraat yapacağız.”

Share: