Öztunç’tan Vekil Kurum’a ‘Toki Konutları’ Sorusu: “2019 Yılında Türkiye Genelinde Yapılacağı Söylenen 100 Bin Konuttan Hangi Kadarı Yapılmış ve Adalet…

CHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Uca Öztunç, 2019 yılında Türkiye genelinde başlatılan bölük kampanyası kapsamında, Kahramanmaraş’ta düşük ürem imkanıyla vatandaşa sözü verilen konutların yapılmamasını TBMM gündemine taşıdı. Öztunç; Yer, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Amaç Kurum’a “2019 yılında Türkiye genelinde yapılacağı söylenen 100 bin konuttan ne kadarı yapılmış ve türe sahiplerine konfirmasyon edilmiştir” sorusunu yöneltti.

CHP Umumi Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Mebus Mürtefi Öztunç, 2019 yılında 100 bin şişko hane projesi dahilinde 240 ayak tabanı varan vade ve 0,49 getiri oranıyla Kahramanmaraşlılara sunulacağı vadedilen Dulkadiroğlu ilçesi 350 konut yapımı projesi özellikle tutmak amacıyla, temeli atılmamış konutları TBMM gündemine taşıdı.

Öztunç; Kasaba, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Amaç Kurum’un cevaplaması istemiyle Sedir Başkanlığı’na sunduğu istifham önergesinde, şu değerlendirmeleri yaptı:

“TOKİ, 2019 yılında Türkiye genelinde 100 bin toplu konut projesi başlatmıştı. Bu proje kapsamında Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde dahi 2019 yılında başlattıkları 240 ayak tabanı varan vade ve isteyene aka tüfe ile isteyene 0.49 faizle 240 kamer çakılı taksit imkanı ile 350 ev yapılacağı söylenmişti. Fakat bu konutlar yapılmadı. Bir Nice ilde nitelik Dulkadiroğlu ilçemizden farklı değildir. TOKİ binlerce vatandaşımızı mağdur etti. Birçok yerde 2019’daki vatandaşlarımıza verilen ev sözü tutulmadan 14 Eylül’de Cumhur Reisi bakir hane projesi açıklamıştır.”

Öztunç, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

“2019 yılında Türkiye genelinde yapılacağı söylenen 100 bin konuttan hangi kadarı işlenmiş ve doğruluk sahiplerine konfirmasyon edilmiştir? 100 bin göz projesinden iptal edilen konut sayısı kaçtır? İptal edilen basamak projelerinin fek edilme gerekçeleri nedir? Birçok ilde 2019 yılında TOKİ eliyle yapılacağı söylenen ve murat toplanan, ad çekme çekimleri tamamlanarak hak sahipleri mahsus olan ancak hala temeli dahi atılmamış konutların durumu ne olacaktır? Hak sahiplerine bayram sunulan ifa koşulları makbul olacak mıdır? Dulkadiroğlu ilçesinde bile 2019 yılında ad çekme çekimi tamamlanan ancak yapılacağı saha üstelik mahsus olmayan 350 konutluk TOKİ projesi üç yıldan beri bozukluk yapılmamıştır? Türe sahiplerine bu konuda bozukluk tatminkar bire bir vukuf verilmemektedir? Bu konutları ne antlaşma yapmayı düşünüyorsunuz.”

Share: