Özgecan Aslan ölümünün 8. yılında mezarı başında anıldı

Sazak’de okuldan çıktıktan sonra evine gezmek amacıyla bindiği minibüste katledilen Özgecan Arslan’ın ölümünün 8. yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Anne Songül ve baba Mehmet Aslan ile ocak yakınları ve vatandaşlar, Tarsus ilçesinde 11 Küçük Ay 2015’te 19 yaşındayken öldürülmüş kızlarının Sazak Kent Mezarlığı’ndaki ferişte figürlü abide mezarını konuşma etti.

Aslan’ın mezarına gül bırakıldı, Kur’an-ı Verimli okudu ve dua edildi.

Baba Arslan, kızının vefatının üzerinden 8 yıl geçtiğini belirterek, “Özge’min, Özo’mun bergüzarını depremde hayatını kaybeden depremzedelere gönderdik. Çok acılı, sıkıntılı ve print günlerden geçiyoruz. Tanrı hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Eksiksiz kainatı, devleti, insanı ayakta tutan adalettir. Adaletin ayrımsız an ilk yapılış edilmesi zaruridir. Beklenti ediyorum ki bu acıların ve ızdırapların sona ermesinde tabiiyet, imtina etmek, muhabbet ve domuzuna insanlar kazanacaktır.” diye niteleyerek konuştu.

Özgecan Aslan’ın katledilmesi

Üniversite öğrencisi Özgecan Arslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Küçük Ay 2015’te okuldan çıktıktan sonraları evine gezmek için bindiği minibüste katledilmişti. Sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Semavi, enstantane sonucunda ağırlaştırılmış müebbet dam cezasına çarptırılmıştı.

Cinayetin faili Ahmet Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Efdal Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bire bir mahkum eliyle 11 Nisan 2016’da öldürülmüştü.

Share: