Nazır Varank’ın onayladığı projeyle istihdama yardım verilecek

Karabük Çipo ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR), “Dijital Tabanlı Mesleki Yetişek Projesi” ile 648 kursiyerin istihdama kazandırılması hedefleniyor.

Şirket Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Türk sanayisinin ilk ve avangart kuruluşu KARDEMİ’in, 85 yıldır sürdürdüğü polat üretim serüvenine, dönem geçtikçe yıpranmamış mihenk taşı taşları eklemeye devam ettiği belirtildi. Şirketin ve KARDEMİR Vakfı’nın kolektif yürüttüğü ve projelendirdiği, “Sayısal Tabanlı Mesleki Terbiye Projesi”nin Bartın’de planlı temsili ittifak imza töreni ile alay malay onaylandığı aktarılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank’ın da meydan aldığı törende, Genel Müdürümüz Necdet Utkanlar üstelik şirketimizi temsilen imza törenine katıldı. Içtimai Gelişmeyi Destekleme Programı’nda (SOGEP) yer alan projemiz, 648 kursiyerin mesleki ehliyet alanında iş sağlaması ve istihdama kazandırılmasını hedeflemektedir. 15 ile 34 gözyaşı arası çalışmayan istihdama amade nüfusu kapsayan ‘Dijital Tabanlı Mesleksel Eğitim Bilimi Proje’mizde kursiyerler, üretimlik sahamızda düzlük düzlük Eğitim Bilimi ve Kültür Merkezi’mizde hazırlanan dijital yatırımı tamamlanmış dersliklerde yetişek alacaklardır. Proje dahilinde, 144 saat kaynakçılık, 136 saat haddecilik, 160 saat vinç operatörlüğü, 24 saat hareket sağlığı ve güvenliği ve 40 saat robotik kodlama eğitimi verilmesi planlanmıştır” denildi.

KARDEMİR Uygulayım Bilimi, Yetişek ve Kültür Vakfı ile Karabük Üniversitesi aracılığıyla kuma yürütülecek projenin birlikte birçok sivil topluluk kuruluşu ile da hisse senedi birliğini kapsadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Projemizin hazırlanmasında emeği olan kül çalışanlarımıza ve proje paydaşlarımıza, projemizi onaylayarak desteklerini gösteren Türkiye Cumhuriyeti Uran Bakanı Mustafa Varank’a ve BAKKA yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Şirketimiz KARDEMİR A.Ş istihsal alanında göstermiş olduğu yeniliklere ve başarılara bu nev projeleri bile ilaveten, Türk sanayisinin lokomotif şirketi olmaya bitmeme edecektir.” – KARABÜK

Share: