Sivrisinekler ile yayılan virüs Yunanistan’da 11 kişiyi hayattan kopardı!

Yunanistan Millî Umum Sağlığı Örgütü’nden (EODY) yapılan açıklamada, sivrisinekler marifetiyle bulaşan benzeri enfeksiyon hastalığı olan BNV vakaları ve ölümlerinin artım gösterdiği belirtildi. Ülkede bugün 123 eskimemiş vaka tayin edildiği dökme açıklamada, 11 kişinin bile virüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

MERKEZİ SİNİR SİSTEMİNE SALDIRIYOR

Açıklamada, vakalardan 74’ünün menenjit kabilinden merkezi sinir sistemi rahatsızlıklarından şikayetçi olduğu, 49’nun ise belli belirsiz gösterge gösterdiği yahut hiç ilinek göstermediği vurgulandı. Yunanistan’da geçen bir haftada 36 BNV vakası kaydedilmişti.

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

Alelumum “Culex” cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşıcı BNV’den sığınmak amacıyla seçkin telkih bulunmazken sivrisinek ısırıklarına karşı dehalet kaynak ediliyor.

Sivrisineğin ısırdığı andan itibaren gurk süresinin 2 ile 14 ahit ortada değiştiği, bağışıklığı hastalıklı olanlarda bu sürenin 21 güne çıktığı belirtiliyor. Virüsün bulaştığı kişilerin kestirmece yüzde 80’inde her ilinek görülmediği, hastaların tahminî yüzdelik 20’sinde şiddetli, halsizlik, bulantı-kusma, çıban ve kas ağrısı kabilinden semptomların görüldüğü anlatım ediliyor. BNV vakalarına ekseriyetle Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Garp Asya’da rastlanıyor.



Share: