Ortaklık avukatı Apple’ı ve hissedarları dolandırdı

ESIR Adalet Bakanlığı, şirketin bozuk genel sekreteri ve şirketler hukuku müdürü Temelinden Levoff’un “5 yılı kapsayan aynı kamuya açıklanmamış bilgiye dayalı ticaret düzenine katıldığını itiraf ettiğini” belirtiyor.
Levoff, Şubat 2011 ile April 2016 arasında Apple hisselerini alıp harcamak için şeriklik üzerine kamuya yalınlık olmayan bilgiler kullandı, Apple’ı ve hissedarlarını dolandırdı ve makul işlemlerde tahminî 227 bin dolar kâr ederken diğerlerinde tahminî 377 bin dolarlık zarardan kurtuldu.

Independent Türkçe’de saha kayran habere bakarak buna munzam olarak Levoff, Apple’ın koca başkanıyken şirketin taslak üç maaş ve yıllık vergi materyalleriyle Mürekkep Devletler Söylenegelmiş Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalarını inceleyip ele düzlük Kamuyu Aydınlatma Komitesi’nden bilgelik alabiliyordu.

Türe Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Levoff, Apple’ın idrak açıklamalarından ilk müşareket hisselerini satın alma ve satma kararlarına yan verebilmek için Apple hakkında içeriden edindiği bilgileri suiistimal etti. Apple muayyen bire bir mali çeyrek amacıyla işlek iş hacmi ve net fayda paylaştığında Levoff, büyük miktarlarda hisse senedi satın alıyor ve piyasa haberlere tepki gösterince kâr vira etmek amacıyla satıyordu.

Iş Hacmi ve kesin fayda beklenenden bağan olduğundaysa Levoff nazik miktarlarda Apple hissesi satarak ciddi zararlardan kurtuluyordu.

Levoff, “karartma dönemleri” ile ait kısıtlamaları (kamuya örtüsüz sıfır bilgilere sahip kişilerin muamele yapmasına ilişkin yasaklar) dahi göz ardı etti ve şirketin mezuniyet bilgisi olmadan defalarca işlem yaptı.

Levoff, karartma süresi sona erene büyüklüğünde Apple hisseleri almalarının veya satmalarının yasaklandığını kısıtlamaya tabi farklı kişilere bildirdikten sonra biraz öğün karartma süresi içre muamele yaptı.

Levoff’un bu yıl 10 Kasım’birlikte hâkimiyet giysi. Ayyarlık suçları amacıyla maksimum ceza 20 yıl dam ve 5 milyon dolar nakdî ceza.

Apple, The Independent’ın değerlendirme talebine daha yanıt vermedi.

KÖLE’de Apple çalışanlarından önce sendika üyeliği

 

Telefon yavaşlatma iddiasıyla Apple’a dava açıldı

 

Apple çalgı ve oyunları 8 bilyon doların üstünde dirimlik getirecek

 

Share: