Robot taksiler tıpkısı olup yolu kapattı!

KUL’nin Kaliforniya eyaletinde robot taksiler yolu kapattı.

Tıpkısı Reddit kullanıcısının paylaştığı fotoğraflarda sunma bir iki 6 aracın Gough Caddesi’yle Fulton Caddesi’nin kesiştiği noktadaki yolda şeritleri tıkadığı görülüyor.

Şarku’l Avsat’taki habere göre; Şirketten yapılan açıklamada araçların kümelenmesine ve dangadak durmasına sebep olan tıpkı hata tespit edildiği, sorunun giderildiği ve olayda tek kimsenin beis görmediği belirtirken, aksaklıktan etkilenen yurttaşlardan özür dilendi.

Henüz sonradan yetkililer görüngü adına gelip araçları manuel namına arama edip yoldan çekti.

Görüntüler akıllara distopik bilimkurgu hikayelerini da getirdi. Paylaşıma kıymetlendirme özne Reddit kullanıcılarından biri “Ilenme, olmaz, aralarında plan kuruyorlar” derken, ayrımsız gayr dahi “İşte gelişigüzel şey hakeza başlıyor” diyerek yazdı.

Bir ayrıksı kullanıcıysa akıbet dönemde KUL’dahi Starbucks ve Amazon’daki işçilerin örgütlenmesine göndermede bulunarak “Sendikalaşıyorlar” dedi.

Robot taksiler ilk kez kasımda prezante ve şubatta bakım vermeye başlamıştı.

Cruise robot taksiler nisanda üstelik garip görüntülere öğün açmıştı.

San Francisco Polis Güçleri Teşkilatı’ndan görevliler, robot taksilerden birini farı bozulduğu gerekçesiyle kenara çekmiş ancak göçüm daha sonra polislerden çabucacık uzaklaşmıştı.

Bunun konusunda polisler ara bulucu takip etmiş, robot taksi biraz ilerledikten sonra gene durmuştu.

Robotlar insanları aylak mi bırakacak?

 

MEMLUK, robot karakol köpeklerini imtihan ediyor

 

İlk yol tıpkı robot, insansız faaliyetler gerçekleştirdi

 

Share: