Öğrenciler, depremzedeler amacıyla her dönüş 5 bin simit üretmeye başladı

Öğrenciler, depremzedeler üzere her dönme 5 bin düğürcük üretmeye başladı

MERSİN – Mersin Efdal’üstelik ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri, depremden bölgesine aksettirmek üzere gelişigüzel periyot 5 bin nüsha düğürcük üreterek destek olmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde Türkiye tek canevi oldu, depremzedelerin imdadına erimek amacıyla seçme ilden olduğu kadar Mersin Ağacı Efdal’üstelik dahi kat sayı icraat yapılıyor. Nahiye birlikte herhangi bir dönüş haddinden fazla sayıda gerekseme malzemesi kamyonlarla gönderilirken, liseli ve üniversiteli öğrenciler dahi herkese eş aynı himmet yaptı. Erdemli Belediyesi’nin yürüttüğü çalışma çerçevesinde fahri darülfünun ve lise öğrencileri fırın dahi günlük 5 bin simit üreterek depremzedelere ulaştırmaya başladı.

İlk günden beri depremzedeler amacıyla yardıma koştuklarını tabir fail Efdal Belediyesi Gıda Mühendisi Kamil Boran, ” Erdemli genelinde uray başkanımızın başlattığı seferberlikle bu arada zelzele bölgesindeki vatandaşlarımıza, üniversiteli ve liseli öğrencilerimizle bu arada simit üretimi yapıp gönderiyoruz” dedi.

Depremde beis görenler için özellikle öğrencilerin verdiği desteklerden kıran mutluluğunu nâkil esnaf Kamil Kurt ise” Esnafı, işçisi, tüccarı, gençlerimiz, liselilerimiz, üniversitelilerimiz aklınıza gelmeyecek bütün başlattığımız düğürcük yapma kampanyasını duyunca, herhangi bir yerden Türkiye’nin rastgele yerinden destek geldi. Çokça banal olarak başladığımız bu rakamları çok büyük rakamlara, elli binlere, altmış binlere taşıdık.Tabi ki dizge kabil bizim bile yüreğimiz yanıyor, amacımız oraya tıpkı nebze dahi olsun karınca, kararınca tıpkısı yardımda mevcut olmak” diyerek konuştu.

Depremzedelere hayır oldukları üzere bahtiyar olduğunu tabir fail öğrencilerden Yaşar Miğfer, ” Biz öğrenciyiz, enkaz bölgesindeki kardeşlerimiz üzere simit yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarıyla bu arada depremzedeler amacıyla bire bir şeyler yaptığı amacıyla mutlu olduğunu anlatan öğrencilerden Seda Dertlioğlu, ” Türkiye kendisine hepimiz üzgünüz tığ de arkadaşlarımızla beraber burada düğürcük yapıyoruz, elimizden hangi gelirse”diyerek düşüncesini aktardı.

Evde gereksiz durmaktansa depremzedelere benzeri şeyler tahsis etmek gerektiğini nâkil öğrencilerden Cemil Sebep üstelik “Evde gayesiz duramıyoruz, ayrımsız şeyler beğenmek istiyorduk, burada simit yapıldığını öğrendik. Elimizden geldiğince sabahtan akşama büyüklüğünde müzaheret ediyoruz burada” şeklinde konuştu.

Simit yapıldığını duyarlı duymaz muavenet etmek için mevrut üniversite öğrencisi Habibe Aydoğmuş ise ” Burada simit yapıyoruz depremzedelere kabartmak üzere. Ego kuzenimden duydum burada düğürcük yapıldığını, arkadaşlarıma dahi söyledim. Evde şen hissetmedik düpedüz tek birimiz” diye niteleyerek kaydetti.

Share: