Nurhak Kültür Şenlikleri Sona Erdi

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Nurhak Ekin Şenlikleri’ esbak sona erdi. 2 dolaşma süren şenliklere CHP Genel Başbuğ Yardımcıları Mehabetli Öztunç ve Iye Ağbaba bile katıldı. Festivalde; Manuş Cet, Serpil Aka, Umuda Tarz, Ferhat Kişmiri ve Derya Çağlayan üzere isimler bile hayal aldı.

Nurhak Belediye Reisi İlhami Bozan’ın öncülüğünde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Nurhak Kültür Şenlikleri geri sona erdi. Şenliklere şehremaneti sınırlarının değiştirilmeye çalışılması ve bölgedeki maden ve HES’lere yönelik tepkiler nitelik vurdu. Bölge halkından balaban tıpkısı katılımın sağlandığı şenliklerde CHP Genel Başkan Yardımcıları Iye Ağbaba ve Mürtefi Öztunç üstelik katıldı. İki dönme süren festivalde; Manuş Baba, Serpil Ede, Umuda Melodi, Ferhat Kişmiri ve Bahir Çağlayan kabilinden esame de tayf aldı.

“HANGI FENA HÂLDE BİR NURHAK, İŞTE BUDUR DOĞRULUK”

Iye Ağbaba, “Sevgili Nurhaklılar ego bile hepinizi en teklifsizce gocunmak ve dostça selamlıyorum. Nurhak’ta olmaktan ortalık da çok bahtiyar olduğumu izhar etmek istiyorum” derken; Yüce Öztunç ise, “Sevgili hemşerilerimiz birkaç sene aradan sonra yani Covid belası vardı. Covid yüzünden aktiflik yapılamıyordu. Biraz yıl aradan sonradan gene Nurhak’ta bütün beraberiz. Ne bahtiyar bize. Ne fena hâlde aynı aileyiz. ‘Hangi domuzuna benzeri Nurhak, işte budur hak’. Bilcümle Türkiye’ye eş olsun ne fena hâlde benzeri el birliği” ifadelerini kullandı.

“BU FESTİVALİN BENİM GÖZÜMDE YERİ AYRI”

Şenliklere katılan İç Rum Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sağlıklı Çoruk, “Belediyelerimizin bu suret etkinliklerinde bizzat bulunarak maddesel manevi destek vermeye çalışıyoruz. Nurhak Şenliklerinin benim nazarımda ayrı bir yeri var. Burası gurbetçilerin dokunaklı olduğu benzeri meydan ancak böyle günlerde nüfusun balaban bir bölümü burada ve burada kaynaşıyorlar. Nurhak bunu başarıyor. Başkanımız sosyalist yöntem eden benzeri arkadaşımız onu takdir ediyorum” dedi.

“DAYANIŞMA İÇİN BİRLİKTEYİZ”

Kınık Belediye Reisi Yiğitlik Arslan ise “Tığ dahi Nurhak’a ilk kez geliyoruz. Nurhak’ta haddinden fazla nazik ayrımsız değiş yaşanıyor. İletişimi çok sağlam, çokça sunturlu firez nutuk etkinlikleri yapılıyor. Vatandaşın sonsuz bire bir desteği var İlhami Başbuğ’a tığ bile el birliği teşhir etmek amacıyla buraya geldik” diye niteleyerek konuştu.

NURHAK’TA NELER OLUYOR?

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi sınırları içerisinde vadi alan Ayrancı Yaylası’nın 3 yıl evvel belediyeye vukuf verilmeden Çağlayancerit ilçesine bağlandığı ortaya çıkmıştı. 2019 yılında yapılan değişiklikten CHP’li Nurhak Belediyesi, yaylada AKP’li Çağlayancerit Belediyesi’nin 29 Mayıs tarihinde curcuna beğenmek istemesi ile apaydın olmuştu. Ayranpınar Yaylası’nda etraflı zamandır maden ocakları ve HES yapılması amacıyla girişimler bulunurken, dolay halkı ve şehremaneti söz konusu girişimlere alın verdiği uğraş ile biliniyor.



Share: