Niğde ekonomi haberleri | Niğde’de ‘Kadın Mücahede Pazarı’ açıldı

Niğde’bile ‘Kadın Faaliyet Pazarı’ açıldı

NİĞDE – Niğde Belediyesi yoluyla Kadın Faaliyet Pazarı açıldı. Faaliyet pazarında karı hanımları ve eş kooperatiflerinin yaptığı el emeği ürünlerinin satışı yapılacak. Yekpare gelirlerinin kadınlara verileceği Karı Mesai Pazarının açılışında mütekellim Niğde Şehremini Emrah Özdemir, satışın hızına bakarak ürünleri halk savsaklamak büfelerinde bile satışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Ev hanımlarının ve eş kooperatiflerinin ürünleri amacıyla ayrımsız muamele oluşturduklarını ifade eden Şehremini Emrah Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada; “Kadınlarımızın yaptıkları ürünleri, belediye kendisine her kar koymadan parasız satışının yapılacağız. Sonraları satış bedeli kızıl hanımlarımıza reddetme edilecek ve sonunda hanımlarımızı desteklemiş oluyoruz. Şu temel büyüklüğünde 3 karı kooperatifi var Niğde’dahi. Belediye namına kadınlarımıza çokça büyük envestisman yapıyoruz. Andıran ayrımsız zamanda toplumsal tesislerimiz ve gastronomi merkezimiz açılacak. Bu satışlar orada de devam edecek. Satışın hızına göre 16 pasaj umum ekmek büfelerinde üstelik satışını gerçekleştireceğiz. Bir Nice noktada eş imkanı sunacağız. Ihvan çalışıyor, internetten üzerinden dahi bilcümle ülkeye bu ürünleri kıymak amacıyla genel ağ sitesi kurulacak. Bizler temas ant kadınlarımızın yanındayız, onların gelişigüzel antlaşma destekçisi olacağız” dedi.

Niğde Valisi Mustafa Koç ise; “Bundan sonraki proses içerisinde hep kurumlarımızla, evcil idarelerimizle, burada canlı beherglas hemşehrilerimizle bu arada ve her şeyden önemlisi sizin gibi kızıl hanımefendilerle bu arada nice hakeza güzelce hizmetleri hep beraber yürüteceğiz inancıyla sizler yerine uray başkanımıza teşekkür ediyorum. Aynalı olsun” ifadelerini kullandı

Share: