Bireşimli zekaların insansı gözleri olacak

Bili insanları, bileşimli zeka üzere eş gözü ile benzer özelliklere cemaat, retinayı taklit fail tıpkı anahtar geliştirdi. Bu anahtar yardımıyla bireşimli zeka dahi çevresini görsel anlamda insanlar üzere anlayabilecek.
Geçmişte yapılan çalışmalarda gözün saniyelik malumat aktarımının 10 milyon ufaklık olduğu ortaya çıkmıştı. Bu türden tıpkı bilgiyi anlık adına elde yazar işleyebilmek, özerk araçlar imar etmek için yapılan çalışmalarda dahi iri atılımların kapısını açılış potansiyeline -bildirme azından teoride- sahipti. Olur bu uzanım sonsuz teoride mi kalacak? WebTekno’dan Emre Ömer Zehir’in haberine bakarak yakın zamanda bu nazariye pratiğe dökülebilir.

Central Florida Üniversitesi (UCF) yoluyla geliştirilen bire bir açkı sebebiyle gelecekte bu teoriyi imtihan etmek mümkün olabilecek. Yeni aygıt, bireşimli zeka için koca gözündeki retinanın işlevlerini gerçekleştirmesi üzere üretildi.

Araştırmanın sonucunda bireşimli zeka için ayn bir ayrımsız çatı oluşturulması cesim bire bir aşama atmayı sağlayacak. Bu göz yapısı sebebiyle sentetik zeka tıpkı şeyleri gördüğü anda bizim üzere algılayabilecek, başkaca baktığı şeyin kök mi yoksa foto, reklam panosu kadar tıpkı görsel mi olduğunu bile ayırabilecek. Bu uygulayım bilimi robotlara ve otonom araçlara uygulanabilecek.

ACS Nano adlı dergide yayımlanan makalede meydan düz araştırmada, bireşimli zeka gözünün daha açık aynı aralıkta görebildiği de ifade edildi. Bu yapı görebildiğimiz kandil aralığının dışında morötesi ve kızılötesi spektrumda da görebiliyor.

Üç değişik muamelat tıpkısı anda gerçekleşiyor

Bu eskimemiş teknolojinin tıpkısı ayrıksı öne çıkan yanı birlikte üç ayrımlı işlemi eş anlı namına gerçekleştirmesi. Bu bile şimdilik eskimemiş yöntemi misilsiz kılıyor. Normal koşullar altında bireşimli zeka fen işleme, belleğine toplama ve kavrama işlemlerini ayrı ayrı yaparken, bireşimli zeka gözü bu üç işlemi eş anlı yapıyor.

Araştırmacılara göre yıpranmamış teknoloji var olanlardan çok henüz aceleci ve elden 2,5 santimetrelik tıpkısı çipe sığdırılabiliyor.

Gökyüzünde nükleer tatil: Bileşimli zeka uçuracak!

Suçları tıpkısı hafta önceleri hesap pusulası fail yapay zeka!

Sentetik zeka ucuz hareket gücünün yerini alıyor

 

Share: