Nazır Aristokrat: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir izan devrimi gerçekleştirdi”

Nazır Soylu: “Cumhur Reisi Erdoğan, nazik bir mezhep devrimi gerçekleştirdi”

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat:

“Gün Batısı ülkeleri, Rusya- Ukrayna savaşında ortaya sâdır azık krizinin çözülmesi üzere tıpış tıpış Türkiye’ye geldi”

“20 yıldır Türkiye’nin kaderini değiştirebilmek amacıyla, seçme 10 yılda aynı Türkiye’bile çarpış olmamasını realizasyon edebilmek amacıyla ve demokrasinin gelişmesi üzere Reisicumhur elinden gelen seçme şeyi yapıyor”

“Tığ, dünyanın sunu zorlu coğrafyasının tamam da göbeğindeyiz. Etrafımızda fırtınalar esiyor. Amma tığ bunları geçebilmek amacıyla çalışıyoruz”

DİYARBAKIR – Diyarbakır’daki temasları çerçevesinde Çınar ilçesinde vatandaşlarla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, esnafı ziyareti sonrası vatandaşlarla görüşerek sevgili ve taleplerini dinledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (YANLIŞSIZ Tümen) Çınar İlçe Başkanlığını görüşme ederek partililerle tıpkı araya mevrut Nazır Aristokrat, sabık hafta Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan beyaz zehir faciasından ortalık ertelenen Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinin bu Alım Satım günü yapılacağını söyledi.

Amerika’nın, Irak ve Suriye politikasını eleştiren Aristokrat, bu politikadan dolayı milyonlarca insanı evlerinden göç etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Soylu, Türkiye’da esbak yıllarda yaşanan çoğu sıkıntının demin kalmadığını tabir ederek, “Bu ülkede de insanlar ego dindarım diyemiyordu. Bunu hepimiz yaşadık. Çocuklarımızı 15 yaşından bilahare dini terbiye ve öğretime manipülasyon kabiliyetine ehil olabiliyorduk. Bunların hepsini birlikte yaşadık. Cumhur Reisi Erdoğan, bu ülkede elden otobanları, site hastanelerini, dünyanın bildirme nazik barajlarını, endüstri ve ihracatı 40-50 bilyon dolarlardan 250 bilyon dolarlara çıkarmadı. Bunların birlikte Erdoğan, şişman bire bir beyin devrimi gerçekleştirdi. Çıktı insanlar istedikleri kabilinden düşüncelerini anlatabiliyorlar. Bu ülkede insanlar rahat benzeri şekilde ego dindarım diyebiliyor. Bundan Sonra kimesne kılık ve kıyafetinden dünya yargılanmıyor. Çıktı insanlar şen ayrımsız şekilde ego Kürt’üm diyebiliyor. Herkesin kendini rahat anlatım edebileceği bire bir konumdayız. Bunu yapabilmek o kadar basit değil. Geçmiş yıllarda yüz kere bu ülkenin siyasetçilerine eşit ödetildi” dedi.

“Rahmetli Adnan Menderes bu ülkede ezan-ı Muhammed-i’yi bu ülkede aslıyla beraber buluşturduğu için, bu ülkeyi kalkındırdığı üzere değme kalın yoktu ve idam cezası edildi” diyen Vekil Soylu, “Rahmetli Turgut Özal bu ülkede her şeyi ortaya koymaya çalıştı. Amma iftiralarıyla beraber onu dahi bezdirmeye çalıştılar. Merhum Erbakan Libya’ya gitmedi mi. Sanki çadırda kaldı. Yahu benzeri deri meselesi yüzünden Türkiye’bile kefaret meselesi çıkardılar. Tıpkı başbakanı sabahtan akşama büyüklüğünde sadece bu yüzden eleştirdiler. Sanki başbakanlığa hocaları ve imamları çağırdılar. Ben birlikte 15 devir geçmiş buradaydım hocalarla birlikteydim. Hocalarla bu arada bire bir törendeydim. Hem de birlikte fotoğraf da çektirdik oh. Kimse bire bir şey diyemedi” diyerek konuştu.

Tıpkı zamanlar Türkiye’nin batısından Şırnak’a kimsenin gidemediğini hatırlatan Nazır Soylu, şimdi ise profesörlerin, doktorların gittiğini söyledi. Türkiye’nin aut ilişkilerde gelişimi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Soylu, “Geçenlerde Cumhurbaşkanımız Özbekistan’daydı, Azerbaycan’daydı ve Avrupa’daydı. Dünyanın eksantrik yerlerinde ülkenin dış ilişkisini imar etmek üzere koşturuyordu. Bundan bu ülkenin beher insanı yararlanıyor. 81 vilayetimizde bugün birer üniversite mevcut. Biz, çocukken üniversiteye hazırlanırken acaba elbet okulumuza gideceğiz diye niteleyerek endişeleniyorduk. Amma zaman bozuk Türkiye bulunmayan. Şırnak’a Türkiye’nin batısından eş gitmezdi. Deminden Türkiye’nin batısından Şırnak’a müderris, doktorlar gidiyor. Oralarda öğrencilere ibret veriyorlar. Hakkari’de 2016-19 yılları beyninde aynı biricik tababet fakültesini kazanan öğrencimiz yoktu. 2022 yılındayız ve bugün 26 Tıp Fakültesini kazanan öğrencimiz var. Nedeni nedir tamam? Varlık var zira. Bizim yemeden içmeden bu ülkeye ilişik bire bir sorumluluğumuz bulunmayan” ifadelerine meydan verdi.

“Şayet gelişirsek Türkiye’ye mahkum olacaklarını biliyorlar”

Mağrip ülkelerinin Rusya-Ukrayna savaşında ortaya sâdır gıda krizinin çözülmesi amacıyla tıpış tıpış Türkiye’ye geldiğini belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

” Afganistan’dahi yüz binlerce kayırıcı heder oldu. Aynı milyona mümasil herif Suriye’de hayatını kaybetti. Rengine, diline ve budunsal kökenine bakmadan garp hep sorunlarını üzerimize yıkıyor. Sebebi, bunlar düşünmesin, çalışmasın ve önlerine bakmasın diye. Sonsuz onları kendi içlerinde sabahtan akşama kadar uğraştıralım diye. Gelişmezler, kalkınmazlar diyerek bizi öz içimizde uğraştırıyorlar. Eğer gelişirsek Türkiye’ye mahkum olacaklarını biliyorlar. Hangi yaptılar, azık krizi bundan sonra mı Ukrayna-Rusya savaşında? Kendileri halletselerdi evet. Biden konuştuğunda mangalda bütün bırakmıyor. Halletselerdi ya savaşı.”

“100 yıllık planlar yapıyor bunlar, hadi yapsınlar bakalım bu planlarını” değerlendirmesinde bulunan Vekil Soylu, “Ya siz daha önünüzü göremiyorsunuz. Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye bunlar besin krizini fora etmek üzere ömrü billah gelmezlerdi. Kuşkusuz tıpış tıpış geldiler. Şayet biz tıpkı fiskeyle bu arada yıkılsaydık bugün bizden kâm etmezlerdi ve bize komut verirlerdi. Zaman talimat düz tıpkısı ülke değiliz” ifadelerinde bulundu.

“İngiltere’da başkan 45 aktarılma önce seçildi ve yönetemedi”

Tıpkısı hafta geçmiş Diyarbakır’de planlı festivale halkın gitmesinin engellendiğini ve başarılı olamadığını söyleyen Soylu, “10 binlerce insanın hepsi o festivalde oldu. Birileri dedi kim, gitmeyin. Bırakın insanları geçim içerisinde yaşasınlar. Amma etrafımızdaki coğrafya rahat olduğu ant tığ rahat oluruz. İnşallah Tanrı, bunu Tayyip Erdoğan’a felek edecektir. 20 yıldır Türkiye’nin kaderini değiştirebilmek üzere, gelişigüzel 10 yılda bire bir Türkiye’da çarpış olmamasını realizasyon edebilmek üzere ve demokrasinin gelişmesi üzere Reisicumhur elinden mevrut temas şeyi yapıyor. Birileri başkanlık sistemine bahis ediyordu. Hangi oldu deminden İngiltere’ye bakıyorsunuz. İngiltere’dahi başbuğ 45 dönme önce seçildi ve yönetemedi. Voleybol takımı oyuncusu kadar muttasıl değişim yapıyorlar. Sorunların karşısında eğer becerikli hükümetler olmazsa yerle düzlem ederler bizi. Tığ, dünyanın yeryüzü it canlı coğrafyasının tekmil üstelik göbeğindeyiz. Etrafımızda fırtınalar esiyor. Ama tığ bunları geçebilmek için çalışıyoruz” dedi.

Share: